1. silent rock koncert u regiji

A kaj se tu zbiva? Bend svira, svi u publici cupkaju, a ništa se ne čuje

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
bend Gretta
4.12.2015., Zagreb - U galeriji Greta odrzana promocija novog albuma benda Gretta. Promocija albuma je bila silent, odnosno bend i publika culi su samo preko slusalica. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
4.12.2015., Zagreb - U galeriji Greta odrzana promocija novog albuma benda Gretta. Promocija albuma je bila silent, odnosno bend i publika culi su samo preko slusalica. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
bend Gretta
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
bend Gretta
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
bend Gretta
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
bend Gretta
07.12.2015.
u 12:30
Novi trend: u glazbi se uživa kroz – slušalice. Lijevo se pojačava, desno stišava, pa sami možete regulirati glasnoću
Pogledaj originalni članak

Oprostite, a kaj pak se tu događa – raspitivala su se dva umirovljenika gledajući kroz prozor zagrebačke galerije Greta u kojoj je sedamdesetak okupljenih ljudi sa svjetlećim slušalicama na glavama veselo cupkalo dok je ispred njih stajao bend svirajući "uprazno". Čuo se jedino ritam koji je bubnjar davao udarajući palicom po svom instrumentu, ali i gromoglasni pljesak svake tri minute.

Pun pogodak

Nije, međutim, publika poludjela pa uludo svako malo aplaudirala tišini, već je uz pomoć slušalica uživala u koncertu grupe Gretta, koja je u galeriji u petak promovirala novi album. Neobična promocija ujedno je bila prvi silent rock koncert u regiji, a prema reakcijama okupljenih, pun pogodak.

– Lijevo se pojačava, desno stišava, pa sami možete regulirati koliko glasno želite slušati – upozorili su članovi benda prije početka koncerta, za koji su se odlučili upravo zbog njegove posebnosti. Kako je objasnio Hrvoje Medanić, gitarist Grette, bend je na sceni već deset godina, ali uvijek se trudi napraviti nešto novo i zanimljivo.

– Znamo za partyje koji se održavaju na ovakav, "tihi" način, pa smo pomislili, zašto ne isto to napraviti i sa svirkom uživo – rekao je Medanić te dodao kako im je upravo "silent promocija" i omogućila da sviraju u galeriji, što se nikako ne bi moglo izvesti prilikom "pravog" koncerta.

Poznato s INMusica

A pita li se publiku, razlika između tihog i normalnog koncerta ne postoji.

– Znamo već za ovakav način slušanja glazbe jer je to postalo uobičajeno na festivalima kao što je, primjerice, INMusic. Ondje je, međutim, nešto drukčija shema jer na slušalicama možete odabrati koji od ponuđenih kanala želite slušati, odnosno na koju vrstu glazbe želite plesati. Osim na festivalima, tihi partyji hit su sad i po klubovima u gradu – objasnile su Valentina Trstenjak i Jagoda Majić te priznale kako tihi partyji ponekad izgledaju "blesavo" ljudima koji gledaju izvana, ali su, zapravo, vrlo zabavni.

Uvjerila su se u to i dva simpatična umirovljenika koji su, nakon što su se desetak minuta raspitivali "ko im bu dal sluške da malo čuju", razdragano nasmijali stavivši ih na uši. *

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:49 08.12.2015.

Takve tihe koncerte si zelimo u Tvornici "kulture", da moze radni narod u miru spavati...ovak nam "muzika" ide kroz glavu i kosti, a kad publika ide van posle koncerta to je urlanje, vristanje,razbijanje flasa, lupanje vratima od auta...i kad se moras ujutro dic i ici na posel jedva gledas na sitna okeca, a ta djecurlija knjava doma u toplom krevetu....fina kultura...

KV
kvatrić
09:53 08.12.2015.

Godinama nas davili sa EU-om, a sad nas evo u "Regionu".

DU
Deleted user
12:26 09.12.2015.

slušalice i ruke prekrižene preko grudi... baš im je bilo zabavno...ludilo do ja-ja