DRMEŠ-DA!

8. natjecanje plesnih parova u izvođenju narodnih plesova

Foto: DRMEŠ-DA!
DRMEŠ-DA!
Foto: DRMEŠ-DA!
DRMEŠ-DA!
Foto: DRMEŠ-DA!
DRMEŠ-DA!
Foto: DRMEŠ-DA!
DRMEŠ-DA!
25.05.2015.
u 20:45
Ove godine u natjecateljskom djelu programa sudjeluje 14 plesnih parova iz Splita, Pule, Delnica, Jelenja, Karlovca, Osijeka, Kutine, Zaboka i Zagreba.
Pogledaj originalni članak

Osma po redu plesna manifestacija Drmeš-da! - natjecanje plesnih parova u izvođenju hrvatskih narodnih plesova održat će se 29.05. 2015. s početkom u 19.30 sati, u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Trg kralja Tomislava 19.

Ove godine u natjecateljskom djelu programa sudjeluje 14 plesnih parova iz Splita, Pule, Delnica, Jelenja, Karlovca, Osijeka, Kutine, Zaboka i Zagreba. U revijalnom dijelu nastupiti će PVA Ethnotine, AFS France Marolt iz Ljubljane  i KUD Zabok.

Projekt  ima za cilj očuvanje i promoviranje hrvatskih narodnih plesova te poticanje na njihovu primjenu u pedagoškom i društvenom procesu. U sklopu toga, otvorio se kreativan prostor za estetizaciju narodnih plesova ali u skladu s stilskim značajkama tradicije krajeva te recentnim stvaralačkim ukusom, ističu organizatori.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

CR
cronada
22:11 25.05.2015.

suuper stvar i zvuci zanimljivo, bilo bi dobro to objaviti na HRTV, zar ne?!

DU
Deleted user
23:18 25.05.2015.

Sjajno!! hvala organizatorima, hvala izvođačima, a najveća hvala našim mamama i bakama kaj su se trudile ( i još se trude) da djecu i unučad nauče našim običajima... sad sam se sjetio da negdje imamo šestinsku nošnju moje kćeri... za curicu od 3-4 godine... jedva čekam neku tam unučicu, jednog dana :-))