Kolumna

Vukelićev je ‘spenking’ otkrio koliko je guzica danas u politici

Foto: Arhiva VL
Vukelićev je ‘spenking’ otkrio koliko je guzica danas u politici
24.05.2010.
u 15:51
Zbog svega što nam se događa proteklih godina analizom naše stvarnosti ne bi se trebali baviti politički analitičari, nego proktolozi.
Pogledaj originalni članak

Kuda ćete s tim koferima? – odjeknuo je strogi glas iza mene i Gajbe dok smo žurili centrom grada.

– Alo, vas dvojica, čujete li? – više nije imalo smisla pretvarati se da se vika ne odnosi na nas, pa smo stali.

– Niš, nosimo neke puničine stvari. Čistila je stan i to – Gajba je objašnjavao, a meni nije bilo jasno zašto je uletio u defanzivu. Dobro, situacija je bila glupa. Nas dvojica ko dva teletabisa tupavo stojimo s koferima u rukama i bojimo ih se spustiti. Samo opet, kakva vremena da više ne možeš centrom proći s prtljagom a da nisi sumnjiv. Pa sam to baš i pitao murjaka.

– Kaj smo vam sumnjivi?

– Ništa ja ne znam. Možda ste i vi oni antikristi šta prosvjeduju. Pa da mi malo otvorimo te torbe, a?

– Zašto? Pa nismo na carini, nemamo ništa za prijaviti – sad je meni dopizdilo da se netko bez razloga tako iživljava. Gajba nije mislio tako. Otvorio je najveći kofer, prenatrpani, i iz njega je buknuo gejzir puničinog retro donjeg veša. Murjak je zurio u nas, Gajba se zacrvenio. Pogledao me u stilu “nisam imao pojma kaj nosimo”. Meni je bilo zgodno. Među halterima, “mađaricama”, grudnjacima, kombinezonima, sve snažno obavijeno naftalinom. Bili smo prave porno zvijezde. Istočnonjemačke.

– Gajbica, Gajbica, nisam znal da si tak “kinki” – milozvučno sam se obratio prijatelju. Murjak je zelenio.

– Ajde, pakiraj to i brišite – htio nas se riješiti što prije, uvjeren da nam je otkrio rekvizite za igrice pa mu je bilo neugodno zbog nas.

– Nećete nas valjda nalupati po guzi? – nacerio sam se murjaku u lice. Krenuo je prema meni pa odustao.

– Kaj ti je. Ne tuče njegov ministar po guzi, nego Vukelić – Gajba je skužio i prihvatio dobačenu lopticu.

– Aaa, Vukelić, da, da. Njegov karlovački “dildo show” je nešto najveselije što sam čuo. Dečki uhvaćeni u graditeljskom krivolovu, a on bi njih po guzici.

– Možda bi se obukao u uniformu, uzeo visoke čizme, bič, šapku, pa zviiiz po guzi. Jebate, nekima bi to bila ugoda, a ne kazna – Gajba se obliznuo, a murjak definitvno odjurio prema Varšavskoj, procjenjujući da je tamo ipak manje opasnih luđaka s kojima ne zna što napraviti.

Trpali smo stvari natrag u kofer, a ja sam razmišljao o Vukelićevu poučku.

– E, a znaš što je prava poruka toga? Ne? Samo otkriće koliko je guzica danas u hrvatskoj politici.

– Misliš, trebalo bi mnogo mlatiti?

– Ne, nego najprije je bila ona guzica u turističkom spotu, onda su nezakonitu gradnju jednog doma htjeli sankcionirati nevinim “spenkingom”, prije toga su donijeli antikrizne mjere zbog kojih smo svi popadali na guzicu, pa su, nakon Sanaderovog dezertiranja, brojni mijenjali strane i gospodara, da ne zaboravimo da su godinama sjedili na tom dijelu tijela i ubirali naknade za svoju “odanost”, i tako do unedogled. Našom politikom se ne bi trebali baviti analitičari, nego proktolozi.

– A i nas su, sve skupa, štono se kaže, naguzili.

– Eto vidiš. Skužio si.

– Aha, kad mi je došlo.

– Što ti je došlo?

– Došlo mi je iz dupeta u glavu – zviznuo je Gajba.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
21:20 24.05.2010.

Gospon Gerovac oprostite, ali ja ne vidim u ovom vašem tekstu nikaj humoresnoga! Vidim samo da pokušavate kopirati gospon Malnara ali iskreno ne ide bam vaš od ruke. Čitala sam i druge vaše tekstove ali opet ništa . Nemojte mi molim vas zamjeriti kaj sam iskrena ali koliko znam vi ste iz Karlovca i ne kužim zakaj se furate na Purgera!!?? Dajte probajte biti malo orginalni. Iskreno mislim zato i na vašim tekstovima nema puno komentara jer nisu orginalni. Oprostite još jednom kaj sam iskrena ali stvarno promjenite profesiju !

OB
-obrisani-
23:39 24.05.2010.

Kakav tekst!!?? Hrpa slova nesuvislo razbacanih . Punica,Gajba,murjak,Vukelić,didlo, demonstracije u Varšavskoj......!!!?? Inače sam pretplatnik VL,ali ovakvi tekstovi nisu za plačati ! VL vi možete i morate puno bolje od ovg ! pozz

JS
ja sam gladan
01:38 25.05.2010.

Gospon Gerovac! Ja sam u životu sigurno sto puta pročitao \"Kužiš stari moj\". I nikad mi nije palo na pamet da kopiram Glistu. Ne mogu se oteti dojmu da mi želite prodati muda pod bubrege.Vama, odnosno tebi je Gajba domet nečega, što bi u krajnosti tebalo biti nekakav hebeni životni humor. Ja sam i po pradjedovima i po prabakama, zagrebački sin ( Peščenica)pa mi nikako ne leži taj tvoj zagrebački kajkavski. Pustite vi ovoga svoga Gajbu na miru i primite se gajbe piva. Bit ćete sretniji, a bogme i ja.