Kolumna

Vodnjanski župnik potjerao snimatelja BBC-a

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Vodnjanski župnik potjerao snimatelja BBC-a
21.04.2010.
u 12:00
Marijan Jelenić, dugogodišnji župnik u Vodnjanu, gdje se čuva bogata zbirka mumificiranih tijela svetaca, često se žali kako turisti zaobilaze njegovu crkvu sv. Blaža.
Pogledaj originalni članak

Liga protiv turizma
Možda dio krivnje za slabu posjećenost snosi i sam župnik jer je upravo ovih dana odbio dopustiti snimanje mumija ekipi BBC-a. Uzalud su Englezi pribavili dozvolu samog biskupa za snimanje čudesnih relikvija kada je iskusno Jelenićevo oko procijenilo da je snimatelj nedolično odjeven pa time i nedostojan ulaska u vodnjansku crkvu.

Snalažljivi zastupnik: Mirando Mrsić učinkovitiji od Bebićevih tajnica

Mirando Mrsić dobio je javnu pohvalu Luke Bebića jer mu je internetom rezervirao let od Osake do Istanbula. A zašto je onda Bebić na dalek put vodio šeficu protokola, savjetnicu i prevoditeljicu?

Svi Kerumovi ljudi: Gradonačelnikov voditelj preoteo alternativni festival
Željko Kerum još nije pronašao podobnog intendanta za kazalište, ali je u međuvremenu našao podobnog organizatora splitskog uličnog festivala ‘Street talks’. Bit će to Damir Karaman, šef Kerumove izborne kampanje i organizator nogometnih turnira i izbora za miss. Karaman je, na užas dosadašnjih organizatora, prepisao njihov lanjski program i s lakoćom od Keruma dobio organizaciju uličnog festivala i pripadajućih 300 tisuća kuna.

Država na službenom putu: Josipovićev zamjenik izgubljen u prijevodu
Luka Bebić, naš najveći svjetski putnik koji je prešavši u devet mjeseci šezdeset tisuća kilometara zasjenio Šalkovića, Pauletića, Veličana, Malnara, Božića, Horvata i braću Seljan, obrušio se po povratku iz Japana na Ivu Josipovića jer nije išao na pogreb poljskog predsjednika Kaczynskog. Iznoseći načelno opravdanu kritiku, Bebić pritom zaboravlja da prema Ustavu predsjednika Republike u slučaju spriječenosti zamjenjuje upravo predsjednik Sabora, dakle on sam. Ako je već obišao cijelu zemaljsku kuglu, mogao je barba Luka svratiti i u Krakov. Mirando Mrsić, kojeg je posudio od Josipovića, lako bi mu sredio prijevoz.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

KU
kumajela
19:34 21.04.2010.

Mumijama treba privatnost. To su, uostalom ,samo leševi. Svijet je postao nekrofiličan. A možda je to odavna i bio. Što bi buljili, piljili u njih!? Gle, ovo je ispalo kao pjesma

KU
kumajela
19:35 21.04.2010.

Neni i Krešimirice, vi ste meni drage/i.

MO
Morkin
13:48 21.04.2010.

Zaboga, pa to je BBC!?! Zna li taj župnik tko je to?!? To je VRELO VRHUNARAVNE ISTINE, a njegovi novinari su UTJELOVLJENJE BOŽANSKE, NEPORECIVE ISTINE, PROROCI koji koračaju zemljom! BBC ima emisiju pedera o pederima! I to je veličanstveno civilizacijsko dostignuće! Afrika, Azija, Latinska Amerika, Bliski istok, Istočna Evropa - svi oni imaju MORALNU OBVEZU divit i pokoravati im se zbog toga! I ako se u jednom trenutku takvim likovima s BBC-a slučajno prohtije ući u prljavu papističku crkvu u obučeni kao žene ili samo u tangama - to im mora biti ispunjeno SMJESTA! I to sa maksimalnim STAVOM SAMOPONIŽENJA I GMIZANJA onih od kojih je to zahtijevano! Samo tada će njihov užitak i osjećaj globalne nadmoći, odgajan kroz 250 godina kolonijalnog paraziterstva - biti potpun! (Inače, sav ih je svijet već odjebao osim iskompleksiranih malih balkanaca, koji su ispunili smisao svog života kad ih takvi pomiluju po glavi, poput Benny Hill onog starkelju!) Oni su stranci sa Zapada! Iz Engleske - ENGLESKE, EJ!!! Oni govore Engleski! (nevjerojatno, ali bolje od onih sa radija 101, čak im je i akcent bolji!). Što god BBC - Englezi u tamo nekakvoj Hrvatskoj požele - mora im SMJESTA BITI ispunjeno! Što je zapravo i potpuno opravdano budući su oni i formalno vlasnici ove zemlje, kupljene na rasprodaji! I tom \"čudu od čoveka, bre\" tamo nekakav pop, još uz to tamo nekakav Hrvat, drzne se nešto zabraniti! Jer on je, kako nas BBC-oidni \"hrvatski mediji\" uče - \"\'rvatina s kamenjara!\" (vodnjanština jeste priličan kamenjar, a istarski su popi uvijek i svi do jednog bili \"\'rvatine\" kad su svi ostali bili u mišjoj rupi, pa i po cijenu vlastitog progona i ubojstva!) Crkva i njeni popovi, sa svim svojim manama i sranjima, danas su očito jedina ekipa u ovoj zemlji koja tu bagru ima hrabrosti i ponosa šutnuti nogom! A da li bi to napravio neki - BILO KOJI HR političar danas? Pa naravno da ne! Oni su već odavno psi na njihovoj uzici. I još se ponose time! Ovdje jezapravo na djelu ista stvar kao i u onom članku Stojiljka De Prata!