HRT

Zvonko Šeb izabran za povjerenika za korisnike usluga HRT-a

Foto: hrt.hr
Zvonko Šeb izabran za povjerenika za korisnike usluga HRT-a
09.05.2011.
u 16:00
Hrvatska je Vlada još 5. svibnja 2011. dala primjedbe na tekst novog Statuta HRT-a
Pogledaj originalni članak

Programsko vijeće HRT-a i Nadzorni odbor HRT-a na današnjoj su hitnoj zajedničkoj sjednici jednoglasno usuglasili konačni prijedlog Statuta HRT-a s primjedbama hrvatske Vlade. Iako su posrijedi bile "kozmetičke izmjene" ponuđenog teksta, za koje su NO i PV imali rok od tri dana, taj konačni prijedlog Statuta HRT-a bit će odmah upućen u Vladu i Hrvatski sabor.

Hrvatska je Vlada, naime, još 5. svibnja 2011. dala primjedbe na tekst novog Statuta HRT-a, temeljnog dokumenta koji propisuje ustroj i rad javnog servisa te omogućuje raspisivanje javnog natječaja za izbor novih čelnih ljudi te medijske kuće jer, prema primjedbama Vlade, u dijelu svojih odredbi nije bio u skladu sa Zakonom o HRT-u.

Sjednica Programskog vijeća nastavljena je potom razgovorom s kandidatima za povjerenika za korisnike usluga HRT-a. Iako je prije toga vijećnik M. Kujundžić pokušao otvoriti raspravu o nedavnom "incidentu", tj. o javnom sukobu i obračunu v.d. ravnatelja HTV-a Mislava Stipića i predsjednice NO-a HRT-a Silvije Luks u Dnevnicima HTV-a, kao i njihovim odgovornostima za taj incident, to je prebačeno za sljedeću sjednicu, do kada privremeni glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac i v.d. glavnog urednika Informativnog programa Renato Kunić moraju pripremiti izvještaje i Programskom vijeću i Nadzornom odboru.

Uzalud je vijećnik A. Tomić pokušavao vratiti raspravu na tu temu, konstatacijom da u tom sukobu očito "nitko nije bio posve nevin", predsjednica Vijeća Nada Zgrabljić Rotar to je odbila. Čak je i Silvija Luks smatrala da je "bespredmetno sada raspravljati o tome, kad imamo važnijeg posla, poput donošenja Statuta HRT-a i izbora povjerenika za korisnike usluga HRT-a". A taj važniji posao je potom i obavljen. Nakon razgovora sa svih šest kandidata, povjerenikom za korisnike usluga HRT-a s deset glasova vijećnika izabran je nedavno umirovljeni djelatnik Hrvatskog radija Zvonko Šeb, iskusni profesionalac koji dobro poznaje funkcioniranje kuće iznutra, a koji će odsad (na web-stranici), biti spona između gledatelja i Programskog vijeća HRT-a te će tijesno surađivati sa Službom gledatelja HTV-a

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.