Spomen

Župan Perhoč: Glave skupa u interesu svih građana

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Župan Perhoč: Glave skupa u interesu svih građana
29.04.2011.
u 12:40
Podijeljene su nagrade Zrinski, a ove godine dobili su ih Darko Horvat iz Donje Dubrave, Dragutin Matotek, Ivan Škvorc Ivač i Alojzije Sobočanec iz Čakovca i tvrtka Bernadra iz Pušćina
Pogledaj originalni članak

ČAKOVEC - Biti političar danas u Hrvatskoj nije osobito cijenjeno. No, uvijek sam naglašavao da bavljenje politikom treba razlikovati od politiziranja, ili još gore, od politikantstva. Svi mi koji smo izabrani trebamo raditi isključivo u interesu svih građana. Stoga pozivam još jednom sve one koji mogu i žele da zaborave na međusobne razlike oko stranačke pripadnosti, te da svi zajedno stavimo glave skupa na projektima koji su u interesu svih građana – kazao je župan Ivan Perhoč na svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije.

Na zajedništvo je pozvao prvenstveno na projektima u obrazovanju, cestogradnju i izgradnju komunalne infrastrukture. Podijeljene su nagrade Zrinski, a ove godine dobili su ih Darko Horvat iz Donje Dubrave, Dragutin Matotek, Ivan Škvorc Ivač i Alojzije Sobočanec iz Čakovca i tvrtka Bernadra iz Pušćina.

Na sjednici je bio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić. Dan Međimurske županije obilježava se 30. travnja, na dan kad su 1671. godine u Bečkom Novom Mjestu pogubljeni Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan.

LOGIKA UKRAJINSKIH NAPADA

Napad na Krimski most se bliži, Rusi su u panici: Ne bili Ukrajincima bilo pametnije da ATACMS-e troše na istoku?

Osim strateške vojne i simboličke vrijednosti, postoji i jasna ekonomska korist slabljenja ruske vojne prisutnosti na Krimu. Činjenica da je Moskva izgubila pomorsku nadmoć u Crnom moru omogućila je Kijevu da uspostavi vlastiti brodski koridor. Nakon što je prošlog rujna samo pet teretnih brodova moglo napustiti Odesu i okolnu regiju, do ožujka je taj broj porastao na 231 — što je neosporan uspjeh za Kijev

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.