GLASINE POTVRĐENE

Župan Ivo Žinić napustio HDZ nakon 30 godina, na izbore će kao nezavisni kandidat

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Sisak: Žinić obišao Odjel za hemodijalizu, prvi bolnički odjel koji je preseljen u novu zgradu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Sisak: Žinić obišao Odjel za hemodijalizu, prvi bolnički odjel koji je preseljen u novu zgradu
09.04.2021.
u 11:36
– Ne izlazim iz HDZ-a zbog tisuće naših vjernih i odanih članova već pojedinaca kojima ni po čemu nije mjesto u HDZ-u – rekao je Žinić
Pogledaj originalni članak

Nakon 30 godina članstva župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić u priopćenju medijima objavio je kako s današnjim danom napušta Hrvatsku demokratsku zajednicu.

"Razlog moga istupanja iz stranke su načini i metode koje su korištene unazad godinu dana s ciljem destabiliziranja mene kao župana, a osobito kao predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije. Korištenje teške situacije u kojima se Sisačko-moslavačka županija našla, korištenje ranjivosti cijele županije i naših stanovnika u političke svrhe, dodatno destabiliziranje županije kada je funkcionalnost sustava, zajedništvo i iskustvo najpotrebnije za oporavak našega kraja podsjećaju me na jedan sustav protiv kojeg smo se nekada borili", ističe Žinić u priopćenju.

"Mi smo se navikli boriti sami. Sisačko-moslavačka županija uvijek je iz zahtjevnih situacija izlazila jača i bolja. Bili smo najjači kada je bilo najteže. Moj cilj će i dalje biti stabilizacija, obnova i oporavak županije. I dalje ću biti posvećen radu za boljitak naših mladih, za sigurnost naših starijih, za očuvanje radnih mjesta, za opće dobro. Ne izlazim iz HDZ-a zbog tisuće naših vjernih i odanih članova već pojedinaca kojima ni po čemu nije mjesto u HDZ-u. Vjerujem kako će se kroz vrijeme promijeniti okolnosti i da ću se u budućnosti moći ponosno vratiti. Hvala svima koji me podržavate, a ja dajem obećanje da vas neću iznevjeriti i da ću i dalje raditi za našu Hrvatsku", naveo je Žinić.

Otprije kolaju glasine kako će Ivo Žinić na izbore izaći kao nezavisni kandidat, a kako doznajemo, ovime su te glasine potvrđene.

Premijer Andrej Plenković komentirao tragičan slučaj iz Nove Gradiške

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

Avatar drug Joža
drug Joža
12:01 09.04.2021.

Kad brod tone, štakori ga napuštaju, ništa novoga.

XI
xibau
12:18 09.04.2021.

za pol godine dok se prašina smiri eto njega za pomoćnika ministra branitelja i plaća 20 000 kn

ME
melkior
12:40 09.04.2021.

A hoće li vratit stan na Borovju?