SDP spreman

Zoran Milanović: Mi smo spremni za izbore

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Zoran Milanović: Mi smo spremni za izbore
06.10.2010.
u 15:37
Zoran Milanović poručio je kako je Ustav jasan kada se govori o rokovima za izbore kao i kada se može mijenjati i prilagođavati izborni zakon.
Pogledaj originalni članak

Iako je premijerka Jadranka Kosor otkrila da je s ministrom uprave Davorinom Mlakarom već razgovarala o tome kada je krajnji rok za održavanje izbora, datum će se još morati čekati. Da je tome tako, potvrdio je i predsjednik HSS-a Josip Friščić istaknuvši kako ta tema u koaliciji još nije došla na red. No ne bi ga čudilo da se izbori uistinu održe tek 11. ožujka 2012. godine što je krajnji rok po Ustavu. Bitno mu je samo da se izbori ne održe prije nego se provede referendum za Europsku uniju i prije nego se zaključe pregovori.

>>HDZ odugovlači: Rok za izbore 11. ožujka 2012.!

Šef oporbe Zoran Milanović poručio je pak kako je Ustav jasan kada se govori o rokovima za izbore kao i kada se može mijenjati i prilagođavati izborni zakon.

- Nema nikakvih nepoznanica za one koji žele raditi po zakonu i ponašati se europski, a oni koji ne žele, uvijek će muljati - rekao je Milanović i dodao kako je SDP spreman za izbore. Pitanje je samo, dodao je, kakvo je strpljenje građana.

- Ovo nije rat, nema nikakve ratne taktike. Tu smo da kao političari ponudimo rješenje koje će se nekome svidjeti, a nekome neće, i da upozorimo one koji i dalje daju formalni legitimitet ovoj Vladi da također preuzimaju veliku odgovornost za stanje u kojem se nalazimo i produžetak ove agonije, ovog mamurluka - poručio je Milanović. Predsjednik države Ivo Josipović o datumu izbora nije želio špekulirati jer nije na njemu, kako kaže, da zaziva izbore jer je predsjednik po Ustavu partner Vlade čak i kada je kritizira.

- Sve što je u okviru Ustava i zakona i što odgovara parlamentarnoj situaciji dobro je i predsjednik se u to ne može miješati - poručio je Josipović.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 61

OB
-obrisani-
17:20 06.10.2010.

milanoviću ako si spreman, onda traži izbore ovi se neće dati, pa će se morat referendumski ali niš koristi od bilo kojeg \"političara\" nama je potreban ELEKTRONSKI PARLAMENT

PI
Pippo9
17:25 06.10.2010.

Jedino sta milanovic dobro radi je...igranje skrivaca.Sto manje pojavljivanje u medijima i u saboru i njemu popularnot raste,jer da pocne pricati,ubrzo bi samo padala...i padala...i padala.!Nije imao snage se obracunati sa pojedincima u svojoj stranci kojima je prije mjesto na optuzenickoj klupi nego u saboru i sdp.

OB
-obrisani-
17:22 06.10.2010.

milanović nije ništa napravio, kaže pippo ! pa i bolje, nego da je radio kao hdz!