Kada se najbolje pamti

Znanstvenici otkrili kada je najbolje vrijeme za učenje

Foto: Thinkstock
Znanstvenici otkrili kada je najbolje vrijeme za učenje
24.08.2017.
u 08:35
Iako se većina predavanja na fakultetima održava ujutro, znanstvenici su otkrili kako se bolje pamti u popodnevnim i večernjim satima
Pogledaj originalni članak

Znanstvenici su otkrili kada je najbolje vrijeme za učenje. Istraživanje su proveli na studentima prve i druge godine sa Sveučilišta u Nevadi i Otvorenog sveučilišta u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Oni su analizirali njihove navike za učenje i rezultati nisu bili previše iznenađujući.

Iako se većina predavanja na fakultetima održava ujutro, znanstvenici su otkrili kako se bolje pamti u popodnevnim i večernjim satima.

– Osnovno mišljenje je da najbolje vrijeme za učenje zapravo počinje kasnije nego uobičajena nastava. Osobito za studente prve godine za koje je bolje da dio nastave imaju u popodnevnim ili večernjim satima – kaže profesorica Mariah Evans, jedna od autorica istraživanja.

Studija je pokazala kako se većina studenata smatra 'popodnevnim' osobama, a ne jutarnjima pa su zbog toga i produktivniji u drugom dijelu dana. 

>> Evo što sat na dan proveden na društvenim mrežama čini vašoj djeci

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.