balans prioriteta

Zmajlović: Ne bojim se prijetnji kakve je primala Holy

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zmajlović: Ne bojim se prijetnji kakve je primala Holy
13.06.2012.
u 13:09
Investicije i gospodarski rast ne mogu ići pod svaku cijenu, potrebno je zadržati visoke standarde zaštite okoliša i prirode, kazao je
Pogledaj originalni članak

Novi ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović poručio je danas, odmah nakon što ga je Sabor potvrdio za novog ministra, da mu je namjera u vrlo kratkom roku osigurati sve potrebno da bi Vlada mogla donijeti odluku je li projekt Ombla prihvatljiva investicija za okoliš jer je u interesu države da se pokrenu investicije i osigura gospodarski rast.

– No, moram napomenuti da investicije i gospodarski rast ne mogu ići pod svaku cijenu, potrebno je zadržati visoke standarde zaštite okoliša i prirode. To je samo jedan od projekata koji se posebno odnosi na zaštitu okoliša i zadaća će mi biti da, nakon što preuzmem Ministarstvo, u vrlo kratkom roku osiguram sve potrebne podloge kako bi zajednički mogli donijeti odluku je li ta investicija prihvatljiva za okoliš – tvrdi Zmajlović koji će, kaže, kao ministar sudjelovati u timu koji će donijeti odluku oko projekta Ombla, pri čemu je njegova zadaća da zadrži visoke standarde zaštite okoliša i prirode kako bi se osigurao održivi razvoj hrvatskog gospodarstva.

On u svome odlučivanju mora izbalansirati gospodarske i ekološke prioritete, poručuje.

Novinare je zanimalo kakvu suradnju očekuje s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva Radimirom Čačićem, koji je jučer iznio čvrst stav da se projekti Ombla i Plomin moraju nastaviti.

– Cilj je Vlade iskoristiti energiju koju Čačić ulaže u pokretanje gospodarstva. To je cilj svih članova Vlade, a vjerujem da je i svim građanima u interesu da pokrenemo gospodarstvo i da se sva ta energija usmjeri na pokretanje projekata i investicija, a ne na ove eventualne međusobne nesuglasice – odgovorio je Zmajlović koji pak nije želio komentirati izjavu Čačića o dječjem vrtiću. Poručuje i da se ne boji potencijalnih prijetnji poput onih koje je primala Mirela Holy.

– Da se bojim, ne bi se prihvatio ovog posla. No, činjenica je da u područje gospodarenja otpadom treba uvesti reda, treba osigurati da sustav funkcionira na pravedan način, da se novac proračunskih obveznika koristi na efikasan način i tu nema kompromisa, tu će se nastaviti u tom smjeru – zaključio je novi ministar koji će, tvrdi, poštovati odluku da bude štićena osoba ako to netko tako odluči.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

DU
Deleted user
13:28 13.06.2012.

Koliko ja poznajem ekonomiju i investicije onda znam jednu stvar da to što vi zovete investicijama nisu investicije. Investicija je kada se proizvodi i kada proizvođač ima svoj proizvod gdje prodati a vi ste sve napravili da opljačkate podizvođače. Jednino u što ulažete je uvoz WC papira, tako da ne smrdite od uvlačenja.

Avatar Becarina
Becarina
13:47 13.06.2012.

Sigurno da se ne boji.Nece ih ni dobivati jer je podoban ,poslusan, i radice sto mu narede.

OB
-obrisani-
13:18 13.06.2012.

naravno jer ćeš omogućiti čačiću ono što holi nije htijela