Zaštitili ime

"Zlatnih žica Slavonije" ove godine neće biti ili će imati drugi naziv?

"Zlatnih žica Slavonije" ove godine neće biti ili će imati drugi naziv?
18.01.2011.
u 15:49
– Ime i znak festivala "Zlatne žice Slavonije" već je pune 42 godine vlasništvo svih građana Požege pa gospodinu Enjingiju i društvu ne preporučujem i tu “krađu” – kaže gradonačelnik Požege Zdravko Ronko
Pogledaj originalni članak

Zbog festivala “Zlatne žice Slavonije” Grad Požega i Glazbeno društvo “Zlatne žice” na ratnoj su nozi.

Nezadovoljni gradski oci odlučili su glazbenom društvu oduzeti organizaciju festivala nakon 20 godina, a odlukom Gradskog vijeća 13. siječnja raspisan je javni natječaj za organizaciju "Zlatnih žica Slavonije" idućih pet godina.

Intelektualno vlasništvo

No, dosadašnji organizator festivala Glazbeno društvo “Zlatne žice” iz Požege je u Državnom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva pokrenulo postupak zaštite imena priredbe, što znači da trenutkom predaje tog zahtjeva, 11. studenoga 2010., prestaju prava bilo kojeg subjekta da koristi ime "Zlatne žice Slavonije".

“Zbog činjenice da se nitko ne može uknjižiti na navedeno intelektualno vlasništvo predlažemo da poništite natječaj kako vas ne bi morali tužiti zbog krađe tog vlasništva”, stoji u dopisu Glazbenog društva Gradu.

– Mi ćemo uskoro imati godišnju skupštinu društva, na kojoj ćemo donijeti odluku o organizaciji festivala te daljim koracima – rekao je predsjednik društva i dosadašnji direktor festivala Ivo Enjingi.

Grad Požega, inače, natječajem namjerava dati koncesiju za organizaciju festivala pravnoj osobi, registriranoj za ovu djelatnost, do 2015., a zatraženo se organizacijske i financijske reference kako za organizatora festivala, tako i za umjetničkog ravnatelja.

Grad daje trg bez naknade

Grad će u skladu s mogućnostima proračuna sufinancirati festival te dati bez naknade Trg Sv. Trojstva za izvođenje programa i prostor iza Gradske kuće za ugostiteljsku djelatnost.

– Ime i znak festivala "Zlatne žice Slavonije" već je pune 42 godine vlasništvo svih građana Požege pa gospodinu Enjingiju i društvu ne preporučujem i tu “krađu” – kaže gradonačelnik Požege Zdravko Ronko.

Vremena za dogovor je malo, a epilog sukoba bit će poznat najkasnije prvog tjedna u rujnu, kada bi se trebale održati "Zlatne žice". A možda će Požega zbog svađe dobiti dva festivala!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

IL
ilan
17:27 18.01.2011.

A što ako se dogodi da zbog gluposti na kraju Požega nema niti jedan Festival. Moto trke na Glavici, izbor za miss sve je to Požega imala. Imala! Što ako za godinu dvije budemo tako rekli i za Festival? Imali! Do kad gradonačelniče, do kad?

RO
rotten
17:58 18.01.2011.

Bravo Ronko svaka cast!!!! Koliko je velika tastina toga covjeka pa to je nevjerovatno! Pusti festival na miru jer cega god se uhvatis to je osudjeno na PROPAST

IV
Ivekivek
16:50 18.01.2011.

Hajde druže ronko učini ono što inaće čine članovi tvoje obitelji...ubij se čovječe.....učini svoj najveći gradonačelnički doprinos gradu.