AKCIJA

Živi zid dijelio hranu u centru Zagreba, Sinčić: Poljoprivreda nam je na koljenima

Foto: Živi zid
Živi zid
Foto: Živi zid
Živi zid
Foto: Živi zid
Živi zid
06.02.2016.
u 12:13
Zalažemo se da se ukine porez na hranu, rekao je Sinčić
Pogledaj originalni članak

Živi zid danas je organizirao akciju dijeljenja hrane na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

- Ovom akcijom želimo ukazati na problem prevelikog uvoza hrane koju i sami možemo proizvoditi, te na sve veći broj siromašnih građana koji ovise o državnoj pomoći da bi preživjeli - objavili su na Facebooku.

Na glavnom zagrebačkom trgu bio je i Ivan Vilibor Sinčić, jedini saborski zastupnik Živog zida, koji je pozvao građane da im se pridruže.

- Danas smo ovdje s našom akcijom kako bismo upozorili na dvije stvari. Prva stvar je da je hrvatska poljoprivreda na koljenima i da proizvodimo jako malo naše hrane i jako da slabo iskorištavamo poljoprivredne kapacitete, s druge strane uvozimo jako mnogo hrane. S druge strane želimo potaknuti razvoj poljoprivrede i uzgoj novih kultura. Također, zalažemo se da se smanji porez na hranu, to jest da se u potpunosti ukine na nula posto kao što imaju neke europske zemlje, a velika većina ima mnogo manji porez, recimo 8 ili 10 posto. To su velike prepreke razvoju Hrvatske - rekao je Sinčić, dodajući da je poljoprivreda temelj ekonomske obnove.

 

 

>> 'Prvi put vidim da policija na deložaciji nosi kalašnjikove. Dobro došli u Ameriku'

>> Ivan Vilibor Sinčić uputio otvoreno pismo saborskim zastupnicima

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 56

DD
dr dragon
13:33 06.02.2016.

Da se ukine je bedasta misao,ali da se drasticno smanji je realna misao i to na hr domace proizvode!

DU
Deleted user
13:09 06.02.2016.

Kak nebu poljoprivreda na koljenima kad država godinama uvozi plastično povrće ,a domaći poljoprivrednici propadaju zajedno sa urodom.

JO
joeamerican
12:40 06.02.2016.

djeljenj hrane je hvale vrjedna ajcijav. ali bez tvornica i konkretnih projekata . nista