VIŠE OD 90 MRTVIH

Žestoki sukobi na sjeverozapadu Sirije izazvali novi val raseljavanja prema granici s Turskom

Foto: OMAR SANADIKI/REUTERS/PIXSELL
Sirijski vojnik u Idlibu
Foto: Mustafa Dahnon/DPA/PIXSELL
Idlib
Foto: Mustafa Dahnon/DPA/PIXSELL
Idlib
02.12.2019.
u 08:57
Režimske snage uz potporu ruskih i sirijskih borbenih zrakoplova sukobile su se s pobunjeničkim skupinama na nekoliko fronti na jugoistočnim ruralnim područjima Idliba tijekom vikenda
Pogledaj originalni članak

Oko 96 ljudi ubijeno je na sjeverozapadu Sirije u žestokim sukobima u zadnjih 48 sati, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR). 

Režimske snage uz potporu ruskih i sirijskih borbenih zrakoplova sukobile su se s pobunjeničkim skupinama na nekoliko fronti na jugoistočnim ruralnim područjima Idliba tijekom vikenda. SOHR sa sjedištem u Britaniji navodi da je to najveći gubitak života otkako je primirje stupilo na snagu krajem kolovoza.

Po riječima aktivista u Idlibu, sukobi i zračni udari sirijskih vladinih snaga doveli su do novog vala raseljavanja iz jugoistočnih seoskih područja Idliba prema granici između Sirije i Turske. Dodali su da su na taj dio Idliba izvršene stotine zračnih udara od petka. Pokrajina Idlib, koja se nalazi blizu turske granice, većinom je pod kontrolom oporbe.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LU
luzer96
21:40 24.01.2020.

Regularne snage države Sirije (međunarodne priznate i članice UN) s punim pravom mogu i trebaju očistiti tkz.''umjerenu oporbu'' u suštini teroriste ,ubice, koljače…………….obučene da stvaraju nerede ''demokratski '' od ''demokracija''

Avatar nekakav
nekakav
10:32 02.12.2019.

a jeste 95-e pisali o uspjesima režimskih snaga protiv pobunjenih srba u krajini? zašto tada 'tuđmanova' vojska nije bila režimska?! a assadova, sirijska, jest? zašto američka vojska nije režimska, a ima sve odlike režimske vojske? amerika jest režim. umjesto da pišete o oslobađanju i ovog dijela sirije, vi tu lupate dvosmislene fore.. pročitani ste još 2013-e!