Dezinformacije na Instagramu

Žena iz BiH dobila kaznu od 500 eura zbog širenja panike

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Žena iz BiH dobila kaznu od 500 eura zbog širenja panike
21.03.2020.
u 18:46
Dežurni tužitelj banjolučkog javnog tužiteljstva procijenio je kako ne postoje elementi kaznenog djela, nego tek prekršaja zbog čega joj je izrečena novčana kazna.
Pogledaj originalni članak

Kako su priopćili iz policijske uprave u Gradiški, ženi inicijala B.B. uručen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1000 maraka (oko 500 eura) zbog 'kršenja odluke Vlade RS-a o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme izvanredne situacije'. 
Žena je na svom Instagram profilu objavila kako se skriva podatak da je jedna osoba testirana i bila pozitivna na koronavirus. 

"Pošto to radite takvi lažni mediji nam ne trebaju, sve radite politički ne za zdravlje ljudi", navela je u objavi

Policija je ušla u trag osobi koja je to objavila na društvenoj mreži, a ona je priznala da je to napisala. Dežurni tužitelj banjolučkog javnog tužiteljstva procijenio je kako ne postoje elementi kaznenog djela, nego tek prekršaja zbog čega joj je izrečena novčana kazna. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ŠE
Švecki epidemiolog dr.Pedersen
19:06 21.03.2020.

Babi treba uvaliti virus, testirati je i onda joj vratiti 500 eura jer je bila u pravu.