početkom veljače u taksiju

Željko Raženj zbog napada na sestre Golub dobio 15 dana zatvora

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Željko Raženj zbog napada na sestre Golub dobio 15 dana zatvora
23.02.2016.
u 11:21
Pred sucem se prvi put pojavio i vozač taksija N. K. (41)
Pogledaj originalni članak

Željko Raženj (26) jučer je osuđen za napad na dvije djevojke u taksiju početkom veljače prilikom kojih im je pokušao iskopati oči. Sudac prekršajnog suda Krešimir Ožanić dosudio mu je 15 dana zatvora i 500 kuna sudskih troškova. Sara Golub (19), jedna od dviju sestara koje je ozlijedio u napadu u taksiju, jučer se prvi puta suočila s napadačem pitavši ga kako je može gledati u oči i lagati, na što je Raženj odgovorio da može jer ostaje pri svome iskazu da su ga one napale prve, pišu 24sata.

Zbog remećenja javnog reda i mira na osobito drzak način, sudac mu je već prije odredio 15 dana zatvora. Nakon što je jučer na ročištu ispitao sve svjedoke iz taksija, sudac Ožanić je Raženju dosudio 15 dana zatvora i 500 kuna sudskih troškova.

Pred sucem se prvi put pojavio i vozač taksija N. K. (41), koji napadnutim djevojkama nije pomagao niti je pozvao policiju. Pravdao se kako je iza sebe čuo neku galamu te da je putnike pokušao smiriti.

"Neki od njih govorili su mi da stanem, neki da nastavim voziti. Stao sam kad sam imao priliku zaustaviti vozilo radi situacije u prometu.

Tijekom vožnje smirivao sam situaciju, dečke odvezao kući, bili su pristojni i pošteno su mi platili. Istaknuo bih i da je Sara galamila tijekom cijele vožnje u taksiju, a kad sam se zaustavio na Rudeškoj cesti, vidio sam ogrebotinu i krv iznad Kimynih očiju", svjedočio je na sudu N. K. dodajući da su svi putnici u taksiju bili pod utjecajem alkohola. Čuo je, kaže, pljuskanje na stražnjem sjedalu te priznao da nije zvao policiju.

"Budući da ste kaznu zatvora odradili u cijelosti, slobodni ste", presudio je Raženju sudac Ožanić.

>> 'Gušio me i gurao prste u oči, a policija ga odbila prijaviti'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

GR
grga1990
11:54 23.02.2016.

U naslovu je Krešimir Ožanić dobio kaznu zbog napada, a u tekstu je Krešimir Ožanić sudac koji je tu kaznu dosudio okrivljeniku!? tko tu koga?

LU
luanti
12:38 23.02.2016.

pa to je VL polupismeni novinari

MU
munjaaa
16:52 23.02.2016.

Trebali su ga nagradit još stok..