BURNO U OTVORENOM

Zekanović napao HDZ: Đurđević bi odgovarala hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji

Foto: Screenshot HRT
Zekanović napao HDZ: Đurđević bi odgovarala hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji
25.03.2021.
u 23:04
Tema večerašnje emisije Otvoreno bila je izbor predsjednika Vrhovnog suda
Pogledaj originalni članak

Izbor predsjednika Vrhovnog suda bila je tema večerašnje emisije Otvoreno na HRT-u, a u kojoj su gostovali Dražen Bošnjaković (HDZ), Arsen Bauk (SDP), Nikola Grmoja (MOST), Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti), doc. dr. sc. Marin Mrčela, zamjenik predsjednika Vrhovnog suda RH i prof. dr. sc. Sanja Barić.

– Kada HDZ promijeni mišljenje, tada ćemo vidjeti hoće li u ovom pokušaju biti izabrana predsjednica Vrhovnog suda ili ćemo morati imati i drugi javni poziv, pa onda i treći dok se predsjednik Republike i predstavnik HDZ-a ne postignu suglasnost, a kada ju postignu, onda će odjednom sudac odsvirati kraj – kazao je Arsen Bauk.

Dražen Bošnjaković je rekao kako imaju problem sa Zlatom Đurđević jer je pristala biti pijun u rukama Zorana Milanovića i njezina kandidatura nije u skladu sa Zakonom o sudovima.

– Rekao sam da ona nama nije prihvatljiva jer nije legalni kandidat, nije se javila na javni poziv – kazao je i dodao kako je u Saboru HDZ neće podržati.

– Što se tiče hrvatsko-srpske trgovačke koalicije koju predstavlja ministar Bošnjaković, njima bi ova kandidatkinja odgovarala, ali s obzirom na našu eksplicitnost, malo su upali u problem pa će morati kandidatkinju koja ima zapravo odgovara svjetonazorski, morat će je odbiti kako bi kamuflirali svoju svjetonazorsku neodređenost – rekao je pak Hrvoje Zekanović istaknuvši kako se Most nije izjasnio te da se oni nikad ne izjasne odmah.

– Sigurno mi neće Zekanović držati lekcije jer je on glasovao za ovaj sramotni sastav Ustavnog suda, za Mlakara koji se lažno predstavljao u Austriji. Suverenisti su podržali ovaj sramotni sastav tako da mi on lekcije neće držati. Nisam se želio baviti vama, ali ako želite nekakav duel ili sukob, nećete sigurno u ovoj argumentaciji proći dobro – odgovorio mu je Nikola Grmoja.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 60

ST
stric23
00:43 26.03.2021.

... najjadniji je onaj bucko grmoja koji će svoj stav zauzeti kad vidi "koji vjetar puše" ... Zekanović je jasno i glasno , argumentirano iznio svoj stav o zlatkici .... nitko u emisiji mu nije ni pokušao oponirati jer jednostavno nisu imali argumenata ....

SA
SamoIstina
07:27 26.03.2021.

Grmoja i Bošnjaković su blebetala koja se šalju pred medije kako bi se skrivale prave namjere PARTIJE! Dobiti će oni svoju mjeru uskoro!

DU
Deleted user
23:51 25.03.2021.

Svjesno ili nesvjesno Milanović gura na vlast ratne gubitnike. Tu ima i Hrvata, kao što i hrvatskih branitelja ima srpske nacionalnosti. Slično mu se dogodilo u Kuku Vladi; 1. tko je "pogurao" da se temeljem pravednog zakona o dvojezičnosti, dopusti temeljem nestvarnih prijava boravišta u Vukovaru, uvođenje ćirilice i represija nad ljudima(ocem dva poginula branitelja) koji su skidali nelegalne ploče. 2. tko je"pogurao" da je pred kraj mandata u Kukuriku vladi bilo 47% Srba, iako po popisu ima 95% Hrvata 3. tko i zašto jedno desetljeće"gura" Šerbedžijine brijunske ekskurzije i s nekoliko milijuna kuna, a nije recimo poduprla hrvatskog branitelja srpskog porijekla Nikolu Pokrajca u najvećoj umjetničkoj svjetskoj disciplini preživljavanja, a neki dan iz tiskovina saznamo da Šerbeđijin sin također slično "zarađuje". 4. tko je podmetnuo Kukuriku vladi da razdvoji braniteljske mirovine na dva dijela, a nije to razdvajanje napravila i za abolirane če..ke. Time bi ako sada imaju istu mirovinu 3000 kuna za 10 godina branitelj(sa razdvojenom mirovinom recimo na 1000 kn+2000 kn) na eventualnom povećanju od 100% mogao imati 4000 kn, a njegov abolirani poraženi "neprijatelj" 6000