Zbog zloupotrebe položaja priveden direktor osječkog GPP-a

04.11.2008.
u 19:13
Pogledaj originalni članak

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zloupotrebe položaja i ovlasti Darko Marković, direkotor osječkog GPP-a, Ivica Džalto, vlasnik tvrtke Media-Metro i njegov bliski suradnik Vladimir Čajo privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku.

Kriminalističkom obradom, kazala je glasnogovornica osječke policije Edita Roterbauer, utvrđeno je da je Marković s namjerom pribavljanja imovinske koristi Media-Metrou od lipnja 2007. do danas zloupotrebljavao svoj položaj jer je neposrednom pogodbom Džalti u podzakup dao 14 lokacija na javnim gradskim površinama za 2000 kuna mjesečno na rok od 25 godina. Te lokacije Džalta je potom dao u zakup zagrebačkoj tvrtki Smoking po cijeni od 850 eura mjesečno čime je Media-Metrou i Ivici Džalti omogućeno pribavljanje najmanje pola milijuna kuna.

Protupravna korist tijekom 25 godina na koliko je potpisan ugovor iznosila bi najmanje 31,3 milijuna kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr