vons

Zbog Sanadera demonstrirali jedinstvo vrha

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Zbog Sanadera demonstrirali jedinstvo vrha
VL
Autor
Jasmina Popović
14.12.2010.
u 19:30
Prijašnja prepucavanja između Josipovića i ministra Karamarka riješena su na njihovu nedavnu razgovoru
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor održali su sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost u Uredu predsjednika.

Sjednica je, kako se neslužbeno doznaje, bila “dosadna”, nitko nije želio potvrditi je li se razgovaralo o slučaju Sanader i očito se željelo demonstrirati jedinstvo državnog vrha o pitanju nacionalne sigurnosti. Prijašnja verbalna prepucavanja predsjednika Josipovića i ministra Karamarka bila su navodno riješena na njihovu nedavnu razgovoru koji je Josipović ocijenio “dobrim i konstruktivnim”.

Na sjednici je donesen zaključak kojim je prihvaćen Nacrt strategije nacionalne sigurnosti koji će biti poslan u javnu raspravu što će trajati 30 dana.

Nakon javne rasprave Vlada će organizirati i okrugli stol o Nacrtu prije nego što bude upućen u Sabor.

Prihvaćene su godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2011., a prihvaćeno je i izvješće o aktivnostima Državnog odvjetništva, MUP-a i sigurnosno-obavještajnih agencija u borbi protiv organiziranoga kriminala i korupcije.

predsjednik nije optimističan

Milanović: Sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Moramo ostati hladne i trezvene glave

"Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojega moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi", kazao je Milanović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

NE
neni
20:02 14.12.2010.

Sjednica je, kako se neslužbeno doznaje, bila “dosadna\" ...ne znam zakaj su to stavili pod navodnike..Kak\' može neka sjednica i biti drugačija kad je vodi Josipović i Kosor

PI
piccolo
20:38 14.12.2010.

Iako sam bezrezerve glasao za Josipovića nije ni drago da ga Kosorica i njezini poltroni drže za dežurnu budalu. Što se on treba trudiiti da KRADEZEOVCI pokažu nekakvo jedinstvo, pa oni su doveli ovu državu i ovaj narod u totalan kaos i vrlo tešku situaciju. Uopće ne kužim zašto se treba toliko truditi da pokaže nekakvu neutralnost, kad je svima od 5 do 95 godina jasno da su HDZ-eovi lopovi upropastili državu. To što se grčevito bore za vlast i to takvim odvratnim metodama Josipoviću bi trebalo dati snage da im se suprotstavi. TO je isti HDZ bio on Sanaderov ili Kosorićin i oni su ti koji su odgovorni

PI
piccolo
19:46 14.12.2010.

Evo ti sad se javili pravi borci za pravdu i jedinstvo. Kao prvo lopovi koji su pokrali i uništili našu domovinu, a kao drugo toliko se međusobno zakrvili da frcaju robije na sve strane. I to je kao karakteristika nekakvog morala??? Ma molim vas, dali u to vaše lažno glumatanje itko, ponavljam ITKO u ovoj jadnoj napaćenoj državi Hrvatskoj vjeruje. Pa djeca u osnovnim školama vas smatra lažljivcima i vi ste tim našim budućim naraštajima najveći sinonim za laž , prevaru i pljačku. Zatrovali ste nam osim prošlosti i sadašnjosti i budučnost. Sramota smo da nemožemo biti veća, sramota do neba, do nebesa.