požar u metisu

Zbog požara došlo do eksplozija u pulskom skladištu otpada

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Zbog požara došlo do eksplozija u pulskom skladištu otpada
21.01.2011.
u 22:09
Intervenciju je vatrogascima otežavala bura, ali i detonacije koje su odjekivale iz skladišta otpada. Pretpostavlja se da se radilo o eksplozijama spremnika goriva ili ostataka ulja u olupinama starih automobila.
Pogledaj originalni članak

Večeras oko 19,30 sati u pulskoj tvrtki Metis u Šijani izbio je požar koji su, unatoč olujnoj buri koja puše u Puli, vatrogasci ipak uspjeli ugasiti u 21.30 sati, potvrdio nam je to u telefonskom razgovoru predsjednik Uprave Metisa Jerry Pajić.

Požar je izbio u skladištu otpada i starog papira. Nakon dojave na požarište su izašla dva vatrogasna vozila. Intervenciju je otežavala bura, ali i detonacije koje su odjekivale iz skladišta otpada. Pretpostavlja se da se radilo o eksplozijama spremnika goriva ili ostataka ulja u olupinama starih automobila.

- Budući je riječ o starom otpadu materijalne štete nema, kao ni zagađenja - kazao je za Večernji list J. Pajić.

Policijskim očvidom naknadno će se utvrditi što je bio uzrok požara u pulskom Metisu.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.