Nečastan odlazak

Zbog nesposobnosti smijenjen šef 16 američkih obavještajnih službi

Foto: Reuters
Zbog nesposobnosti smijenjen šef 16 američkih obavještajnih službi
21.05.2010.
u 11:45
Američki mediji prenose da je predsjednik Barack Obama tražio od admirala Dennisa Blaira da podnese ostavku jer nije bio zadovoljan njegovim radom.
Pogledaj originalni članak

Direktor Nacionalne obavještajne službe Sjedinjenih Američkih Država Dennis Blair podnio je ostavku nakon 16 mjeseci na tom položaju obilježenih neuspjesima i svađama među obavještajnim agencijama. Američki mediji prenose da je predsjednik Barack Obama tražio od admirala Blaira da podnese ostavku jer nije bio zadovoljan njegovim radom. 

Nacionalna obavještajna služba  formirana je kao odgovor na neuspjeh da se spriječe teroristički napadi na SAD od 11. rujna 2001. godine i nadgleda rad čak 16 američkih obavještajnih agencija. 

Blairov  mandat obilježen je prepirkama s direktorom CIA Leonom Panettom i kontroverznim javnim komentarima nakon neuspjele terorističke akcije za Božić, kada je nigerijski državljanin Umar Faruk Abdulmutalab pokušao  ktivirati plastični eksploziv na letu iz Amsterdama u Detroit.

Blair i Panetta su se prepirali oko Blairovih napora da "ima svoje ljude" u američkim veleposlanstvima, umjesto da se oslanja na agente CIA, što je dosadašnja praksa.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

BA
Babaroga
14:30 21.05.2010.

@samar Baš ste mi simpatični vi internet - buntovnici, stalno biste nekog mijenjali, svrgavali. Kad je tako sigurno imaš već neku stručniju zamjenu? Birali između Bandića i Josipovića - ne valja prvi, obavezno drugi. Pa onda ne valja Josipović, obavezno ga mijenjati. Ne valja Sanader, u zatvor s njim, bolja Kosor. Pa ne valja Kosor, obavezno mijenjati. Da vas vidim kolike ste face, umjesto vrijeđanja na moj komentar odgovorite sa konstruktivnim prijedlogom koga biste stavili na vlast i zašto te koje su mu kvalifikacije ?

OB
-obrisani-
16:07 21.05.2010.

heheheheheheh, i nasi \"crveni kmeri smjenjuju\", a nemogu se ni dogovorit ko ce biti \"glavni\", je demokrati bi htjeli komandirat sa svima, za ocekivat je da ce sad banda zelinih naraedit: bil gejtu, stiv djobu i stefu balmeru da im moraju davat mjesecno recimo 2000$ ili ce stalno mitingovat pred ovim kompanijama ko crveni kmeri v varsavskoj, hehehehehehehe, je obama to rade tvoji a ne moji.

VI
vitaszorcms
13:53 21.05.2010.

21.05.2010. u 13:00h EUPatriot je napisao/la: ++++++++++++++++++++++++++++++++++ Tebi se nitko ne smije ! Znamo da si bolestan i kao što vidš,itekako imamo razumijevanja za tebe.