U mraku

Zbog kune velik dio Međimurja ostao bez struje

Foto: ARHIVA VL
Zbog kune velik dio Međimurja ostao bez struje
27.01.2012.
u 09:25
U čakovečkoj Elektri danas ujutro poručili su da nitko, pa ni direktor, ne može dati informacije bez dopuštenja centrale HEP-a u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

Velik dio Međimurske županije ostao je sinoć oko 21.45 sati bez električne energije, a nagađa se da je uzrok kuna zlatica koja je u trafostanici izazvala kratki spoj. Takav slučaj već je zabilježen prije nekoliko godina. U mraku je, uz ostala naselja, ostao i dio Čakovca.

U 11 sati je stigao odgovor iz Elektre u kojem se navodi da je u 21.42 sata došlo do kvara u trafostanici 110/35/10kV Čakovec, zbog čega je bez opskrbe električnom energijom ostao grad Čakovec i zapadni dio Međimurske županije.

– Uzrok nestanka električne energije pojava je električnog luka na sabirnicama 35kV koji je prouzročila kuna zlatica. Nakon utvrđivanja kvara potrošači su postupno priključivani na mrežu te su do 22.06 sati svi bili opskrbljeni električnom energijom. Oštećeni dio postrojenja u procesu je saniranja – kažu u Elektri Čakovec.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

JA
james49
10:30 27.01.2012.

Kune treba zakonom zabraniti

MY
mycropht
14:52 28.01.2012.

Uglavnom se zbog kuna ostaje bez struje. :)

K1
k1milica
20:00 28.01.2012.

pusic :je ostali smo bez struje zbog kune hocete li prec na euro ili da ostavimo kunu gdije je(blackout)