otkaz novinarki

Zbog Helene Krmpotić HDZ-ovci tražili stanku u Saboru. HRT: To je politički pritisak

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zbog Helene Krmpotić HDZ-ovci tražili stanku u Saboru. HRT: To je politički pritisak
10.07.2014.
u 13:12
- Uvaženi saborski zastupnik Jasen Mesić pri tom je iznio i čitav niz drugih neistina s namjerom da svjesno šteti ugledu HRT-a, zbog čega oštro prosvjedujemo - stoji u reagiranju HRT-a na istup jasena Mesića u Saboru.
Pogledaj originalni članak

HDZ-ovci su jutros tražili stanku u Saboru kako bi prosvjedovali zbog otkaza HRT-ovoj novinarki Heleni Krmpotić te zatražili da pred njih dođu "glavni ravnatelj HRT-a i oni koji ga nazivaju kako bi protestirali protiv određenih novinara". Podsjetimo, Krmpotić je u srijedu ujutro dobila obavijest da je protiv nje pokrenuta procedura otkaza ugovora o radu nakon što se na nju požalilo Ministarstvo socijalne politike i mladih iz kojeg su rekli da je na službenom potpisivanju ugovora s udrugama o financiranju trogodišnjih programa Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva "javno izgovorila niz uvredljivih riječi na račun Vlade i nekih ministara".

HDZ-ovci su podsjetili da ovo nije prva stanka koju traže zbog glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i stanja na toj javnoj televiziji. Tako je Jasen Mesić rekao da su stanku tražili kada je Radman "preko noći smijenio 40-ak urednika i kada je zatečen u sukobu interesa, kad mu je Nadzorni odbor iskazao nepovjerenje, kad su ukidana dopisništva u Hrvatskoj i inozemstvu, kad je zaposlenica HRT-a zbog mobbinga počinila samoubojstvo, a ona koja je upozorila na to dobila otkaz, kad je otkaz uručen HRT-ovoj revizorici ili kada je NO HRT-a na telefonskoj sjednici odobrio ugovor od 70-tak milijuna kuna".

- HRT konstantno pada, nema tjedna da u novinama nemate neku aferu, no na to nitko iz Vlade i vladajuće koalicije ne reagira. I dokle će ministri i ministrice iz Vlade RH imati potrebu da reagiraju prema HRT-u samo onda kad ih netko nešto pita ili krivo komentira, a ne kad se događaju otkazi, samoubojstva, ukidanja dopisništva, to je nešto što se svi zajedno moramo zapitati. Slaganje ovakvih infrastruktura na HRT-u sasvim sigurno nije ono kako bi trebala djelovati javni medijski servis. Reagira se tek kad se neka ministrica ili ministar nađu povrijeđeni bilo kakvom gestom novinara i istim novinarima prijeti se otkazima – tvrdi Mesić te zaključuje da se taština u politici ne može braniti na taj način.

Povodom istupa saborskog zastupnika Jasena Mesića, koji je na današnjoj sjednici Sabora prosvjedovao zbog otkaza HRT-ovoj novinarki Heleni Krmpotić, Hrvatska radiotelevizija ističe kako je protiv navedene zaposlenice pokrenut postupak redovitog otkaza ugovora o radu o čijem konačnom ishodu ne žele nagađati.

 - Komentiranje radnih sporova na HRT-u, pa bilo to i u Saboru, smatramo pokušajem političkog pritiska na neovisnost javnog servisa, što predstavlja značajno odstupanje od europske prakse. Uvaženi saborski zastupnik Jasen Mesić pri tom je iznio i čitav niz drugih neistina s namjerom da svjesno šteti ugledu HRT-a, zbog čega oštro prosvjedujemo - stoji u reagiranju HRT-a na istup jasena Mesića u Saboru.

>> Novinarki otkaz na HRT-u zbog kočijaškog obraćanja Milanki Opačić

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:02 10.07.2014.

Drugarica novinarka nije se htjeli podvrći novoj pravednosti i sjevernokorejskom izvještavanju... partija je morala vratiti kurs da narod ne bi mislio gledajući televiziju da je stanje loše :)

NO
novalastavica
13:08 10.07.2014.

Ako ne napravite lustraciju kad dodjete na vlast I vas ce vrag odnijeti a narod prokleti

CR
crocro
15:11 10.07.2014.

nova lastavica, Onaj tko ne obeća da će provesti lustraciju, niti ne treba doći na vlast.