UTVRĐEN UZROK POŽARA

Zbog dogorjelog lampiona na grobu izgorjelo 70 hektara šume

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
požar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
požar
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
požar
29.08.2017.
u 13:18
Zbog jednog lampiona zapaljenog na grobu, izgorjelo je oko 70 hektara šume u Strmici...
Pogledaj originalni članak

Zbog jednog lampiona zapaljenog na grobu, izgorjelo je oko 70 hektara šume u Strmici. Naime, kako je priopćila PU šibensko- kninska, očevidom je utvrđeno da je požar koji je 26. kolovoza u 11.30 izbio u zaseoku Komalić u Strmici, krenuo s mjesnog groblja.

Na jednom grobu, za sada nepoznatog vlasnika dogorio je lampion, a plamen je zahvatio iglice bora i suhu travu te cvijeće na uzglavlju groba. Plamen se uskoro proširio, izgorjelo je oko 70 hektara, a lokaliziran je oko 18 sati. Policija je nakon očevida o svemu izvijestila tužiteljstvo te je nastavila s provođenjem izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

Drugim riječima vjerojatno će pokušati doći do vlasnika groba, nakon čega će vjerojatno odlučiti i hoće li protiv njega podnijeti prijavu te ako hoće kakvu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
13:38 29.08.2017.

Mora da je u grobu bio građan srbijanskog porijekla jer mi pravi hrvati smo lopovi, koljači, lažovi i silovatelji a za piromanstvo nama ne preistane vremena..

DU
Deleted user
13:45 29.08.2017.

Najbolje umrlom dostaviti prijavu a na tužiteljstvu je da dokaže da je pokojnik sam zapalio lampion

LU
lunar777
13:51 29.08.2017.

Znači Srbin oprt slučajno i nenamjerno upalio požar... e majketiga..