uzrok smrti

Završena istraga: Martina Duras Pauletić ubila se plinom

Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Završena istraga: Martina Duras Pauletić ubila se plinom
04.07.2012.
u 11:36
Mlada žena otvorila je plin na štednjaku i udisala ga dok se nije otrovala
Pogledaj originalni članak

Martina Duras Pauletić, članica IDS-a i savjetnica pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, koja je 10. lipnja pronađena mrtva u stanu u Ulici Sisplac u Puli, preminula je od trovanja ugljikovovim monoksidom udišući toksičnu količinu gradskog plina koji sadrži 15 posto ugljikova monoksida, konačni je zaključak kriminalističkog istraživanja koje je policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Puli provela nakon njezine tragične smrti. Time su otklonjene sumnje da je u slučaju mlade idesovke, čiji je smrt pokrenula lavinu nagađanja o povezanosti istarskog političkog vrha s konzumiranjem opijata, bila riječ o ubojstvu ili bilo kojem drugom kaznenom djelu povezanom s drogom ili nasiljem.

Istražujući sve okolnosti nesretnog događaja o kojem je brujila Istra, policija je provela i niz izvidnih i dokaznih radnji, uključujući i razgovore sa svim osobama iz njezinog poslovnog i privatnog okruženja, što ih je dovelo do konačnog zaključka da je Duras Pauletić počinila samoubojstvo tako da je u stanu otvorila  plin na plinskom štednjaku i udisala ga sve dok nije udahnula smrtonosnu količinu koja ju je otrovala. 

Kako je  danas izvijestila policija, istoga dana kad je mlada žena pronađena mrtva u stanu, mrtvozornica i patolog Opće bolnice Pula prilikom pregleda njezina tijela pronašli su tragove karakteristične za trovanje ugljikovim monoksidom, a obavljenom obdukcijom na Odjelu patologije pulske bolnice potvrđeno je da je smrt nastupila uslijed trovanja tim plinom.

Neposredno prije, kao i za trajanja očevida,  u stanu osjetio se miris plina pa su pozvani i vještaci Centra za  forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'' iz Zagreba kako bi se provjerilo jesu li razlog istjecanja plina neispravne instalacije. Obavljenim očevidom utvrđeno je da su plinske instalacije i trošila ispravni, čime je bila isključena mogućnost tehničkog kvara i istjecanje plina na plinskim trošilima kao uzrok smrti.

Također je obavljen i pregled dimnjaka te ventilacijskih otvora, a u stanu su obavljena potrebna mjerenja radi utvrđivanja koncentracije ugljikova monoksida. Osim toga, ispitan je i volumni sastav  gradskog plina iz kojeg je očitan podatak da se u sastavu gradskog plina nalazi i 15 posto ugljikova monoksida.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

TO
tom
12:29 04.07.2012.

zbog čega bi se pobogu ovakva lijepa i mlada žena ubila plinom? i zbog koga?

AL
AlienattacK
13:07 04.07.2012.

Da, da, malo sutra... Jaka je ova Hypo bagra Jakovčić-Miletić, ne može im niko ništa

SO
Somelier
14:14 04.07.2012.

tom to je normalan postupak kada je skužila s kime je u društvu, Jakovčić - Miletić a ostale da ne spominjem.