Umro u bolnici

Zatvorenik u Zadru preminuo nakon što se srušio i udario u rub stola

Foto: Željko Hladika/24sata/PIXSELL
Zatvorenik u Zadru preminuo nakon što se srušio i udario u rub stola
07.08.2017.
u 15:20
U petak od 23,20 do 23,40 Hitna medicinska pomoć pružila mu je liječničku pomoć s naznakom kako nema potrebe za hitnom intervencijom
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo pravosuđa danas je pojasnilo okolnosti pod kojima je u subotu preminuo Robert Rotar za kojega, ne navodeći identitet, tvrde da se iznenada srušio u sobi zadarskog zatvora, udario glavom u rub stola, ostao bez svijesti i preminuo u bolnici.

"U Zatvoru u Zadru, dana 05. kolovoza 2017. godine, oko 10:10 sati, istražni zatvorenik se u sobi u kojoj je bio smješten iznenada srušio i pri tome udario glavom u rub stola te ostao bez svijesti.

Odmah mu je pružena prva pomoć od strane službenika pravosudne policije i drugih zatvorenika, pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je u Zatvor u Zadru stigla u 10,21 sati i pružila pomoć zatvoreniku. Na daljnje pružanje medicinske pomoći istražni zatvorenik odvezen je u Opću bolnicu Zadar gdje je u 11:05 sati istražni zatvorenik preminuo.

Službenici Zatvora u Zadru o događaju su izvijestili I Policijsku postaju Zadar, Županijski sud u Zadru, Županijsko državno odvjetništvo i obitelj preminulog istražnog zatvorenika. Obdukcija navedenog istražnog zatvorenika obavit će se tijekom današnjeg dana u Općoj bolnici u Šibeniku. O rezultatima obdukcije javnost će se naknadno izvijestiti", kažu u Ministarstvu pravosuđa.

Dodaju i da je Rotar, 47-godišnji Slovenac sa zadarskom adresom, osumnjičen za nabavljanje, posjedovanje, prodaju i davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje u istražni zatvor zaprimljen 2. kolovoza i smješten "u sobu s još trojicom istražnih zatvorenika, površine 20 m² i zapremine 60 m³".

"U skladu s člankom 9. Pravilnika o kućnom redu u zatvorima za izvršavanje istražnog zatvora je 3. kolovoza 2017. godine,  u ambulanti Zatvora u Zadru, obavljen liječnički pregled navedenog istražnog zatvorenika prilikom čega mu je propisana odgovarajuća terapija.

Dana 4. kolovoza 2017. godine u 22,54 sati istražni zatvorenik požalio se na bol u prsima i glavobolju te je tom prilikom pozvana Hitna medicinska pomoć koja mu je od 23,20 sati do 23,40 sati pružila liječničku pomoć s naznakom kako nema potrebe za hitnom intervencijom uz konstatiranu dijagnozu 'anksioznost' i 'palpitaciju'", stoji u priopćenju.

Prema pisanju medija Rotar u Zadru živi petnaestak godina, vodio je nekoliko tvrtki, među kojima su neke bile registrirane i za grafičko-tiskarsku djelatnost. Policija je izvijestila da su u njegovoj kući pronađeni uzorci za izradu osobnih dokumenata nekoliko različitih država te materijal za njihovu izradu. Rotar se navodno branio tvrdnjom da je riječ o sofisticiranoj opremi koja mu je služila u grafičkoj djelatnosti.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar neidemdalje
neidemdalje
15:37 07.08.2017.

Da da vjerujemo... kao i onaj što se spotakao i pao na nož pa tako 5-6 puta....

BL
bljak007
18:16 07.08.2017.

Okliznuo se o koru banane.

OB
ObrenM
17:55 07.08.2017.

Ako je tocno da nije ubijen, postavlja se pitanje strucnosti hitne pomoci,koja olako ustanovljava dobro fizicko zdravlje,a onda nagla smrt covjeka u punoj snazi.