Navodno se liječio od alkoholizma

Novi detalji zločina u Španskom: Zatukao ih čekićem i izbo nožem

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
špansko
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Špansko
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Špansko
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Špansko
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Špansko
10.01.2016.
u 09:06
Bojnik HV-a Željko Košta (50) navodno se liječio od alkoholizma
Pogledaj originalni članak

Zbog čega je bojnik Hrvatske vojske Željko Košta (50) u petak rano ujutro u stanu u zagrebačkom naselju Špansko usmrtio svoju obitelj, četverogodišnju kćer i 31-godišnju suprugu Sanju Radman Koštu, zagrebački policajci još utvrđuju, no detalje obiteljske drame i svađe, koja je prethodila zločinu, istražiteljima će vjerojatno otkriti baka bojnikove supruge, 85-godišnja A. R. Ona je jedina preživjela krvavi pohod i od teških se ozljeda oporavlja u KBC-u Sestre milosrdnice.

Majci rekao što je učinio

Prema do sada poznatim podacima, Košta se oko 6.40 sati počeo svađati sa suprugom, a potom je nožem i čekićem napao njezinu baku, koja je neko vrijeme s obitelji živjela u stanu na petom katu zgrade u Ulici Milana Rešetara 44. Nju je Košta izudarao čekićem i nožem joj nanio više reznih rana, a potom je nasrnuo na suprugu. I suprugu je izudarao čekićem te ju izbo nožem te je ona od teških ozljeda odmah preminula. Četverogodišnju kćer potom je nasmrt izbo nožem. Prije nego što je skočio s petog kata, Košta je nazvao svoju majku, koja živi u mjestu Đurđanci pokraj Đakova, te joj rekao što je učinio. Nakon toga je zapalio i neke dokumente.

– Ubio sam ih, ubio sam ženu i kćer – navodno je rekao majci ne objašnjavajući joj zašto je počinio taj stravičan zločin. Kako neslužbeno doznajemo, policija prije nije intervenirala u ovoj obitelji, no Koštu je prva žena, s kojom je u braku dobio dvije kćeri, prije nekoliko godina prijavila zbog obiteljskog nasilja. Međutim, povukla je prijavu pa bojnik nije bio ni na koji način sankcioniran. Navodno je bio u financijskim problemima jer mu je zbog kredita i alimentacije ostajao samo manji dio plaće. Neslužbeno se doznaje da je u sustavu bilo poznato da se liječio, a neki izvori kažu da se liječio od alkoholizma. Je li i u petak ujutro bio pod utjecajem alkohola, još nije utvrđeno.

Susjed lupao na vrata

– Čim sam čuo viku iz njihova stana, otrčao sam pred njihova vrata. Kroz staklena vrata, koja se nalaze na hodniku ispred vrata stana, vidio sam kako nekoga udara. Počeo sam lupati po vratima, no uopće nije reagirao. Odmah sam nazvao policiju i rekao im neka požure jer je situacija jako ozbiljna – ispričao nam je susjed obitelji Košta.

Košta je prije zaposlenja u MORH-u, gdje je slovio kao stručnjak za raketne sustave, predavao u gimnaziji u Vinkovcima. Tamo ga pamte kao dobrog kolegu s kojim nikada nije bilo nikakvih problema. Dvostruko ubojstvo komentirao je i ministar policije na odlasku Ranko Ostojić, rekavši kako je izostanak opće prevencije, odnosno strože kažnjavanje obiteljskog nasilja, najveća kočnica na putu sprečavanja obiteljskog nasilja. Strašna tragedija uznemirila je mnoge građane, ne samo susjede ove obitelji koja je možda mogla biti spašena da je okolina reagirala na vrijeme, ako je znakova nestabilnosti bilo, na što upućuju neki svjedoci.  

>> Da su država i društvo reagirali, tragedija se mogla izbjeći 

>> Strava u Španskom: 'Ubio sam ih, ubio sam ženu i kćer! Presudit ću i sebi!'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 63

OK
okus
09:23 10.01.2016.

Zvijer. Monstrum. Nikakava " bolest" nije izlika za ovo zvjerstvo.

PA
pan-am
09:18 10.01.2016.

Koji naslov majko mila ,pa fakat ste crnjak i stvarno nemate o čemu normalnijem pisati ,pa uveo bih vam kontrolu medija ko u Poljskoj .Obitelji puno duhovne snage ,a preminulima laka Hrvatska zemlja !!!

VE
verica2
09:47 10.01.2016.

Tek treba vidjeti je li ubojica bio pod utjecajem alkohola. Međutim, vrlo jednostavno se može utvrditi što godinama i desetljećima proživljavaju obitelji alkoholičara, narkomana i duševnih bolesnika. Prisilno se liječe tek kad već ozbiljno ugroze živote svojih ukućana, ukoliko ih prije toga ne liše života.