Kolumna

Zastupnici Mosta Milanoviću vrijede više od kineskih milijardi

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zastupnici Mosta Milanoviću vrijede više od kineskih milijardi
26.11.2015.
u 16:48
Na kraju je u Kinu, bez ikakve pompe, otputovao predsjednik Sabora Josip Leko
Pogledaj originalni članak

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, prije samo mjesec i pol dana odlazak predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u službeni posjet Kini nazvao je “protokolarnim” i naglasio da je za Hrvatsku važniji “bitan politički sastanak” na razini premijera potkraj studenoga na koji će ići – on.

Osim nepotrebnog minoriziranja predsjedničina posjeta Pekingu, premijer je prije izbora želio naglasiti da njegov najveći konkurent Tomislav Karamarko neće do kraja studenoga postati premijer i otputovati u Kinu. Karamarko doista nije postao predsjednik Vlade, ali ni Milanović nije sjeo u avion da bi nakon dugog leta pokušao privući koju milijardu kineskih investicija od najavljenih u središnju i istočnu Europu. Na kraju je u Kinu, bez ikakve pompe, otputovao predsjednik Sabora Josip Leko koji se u utorak sastao s predsjednikom Vlade Kine i premijerima 16 europskih država.

Premijeru Milanoviću taj skup očito više nije “bitan politički sastanak”, jer su mu važniji postali sastanci na razini ekspertnih grupa između Trga žrtava fašizma i Iblerova trga, a važnije od privlačenja kineskih milijardi postalo mu je privlačenje zastupnika Mosta.

>> Sveučilištu u Zadru treba natječaj za tajnicu i to bez inicijala

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.