za novosadski list

Žarko Puhovski: Uhićenje Mečepa novi je korak prema pomirenju

Foto: VL FOTO
Žarko Puhovski: Uhićenje Mečepa novi je korak prema pomirenju
12.12.2010.
u 12:49
Merčepovo uhićenje se odugovlačilo, drži Puhovski, ali bez obzira na to "jako je važno što se zločinci izlažu sramoti pred očima javnosti".
Pogledaj originalni članak

NOVI SAD - Profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Žarko Puhovski izjavio je za novosadski Dnevnik kako je uhićenje Tomislava Merčepa događaj koji ima veliki značaj i težinu i predstavlja još jedan korak prema pomirenju u regiji. Dodao je kako bi Merčepovo loše zdravstveno stanje moglo utjecati na održavanje sudskog postupka, ali drži da je uhićenje ipak ima veliki značaj i težinu, jer je riječ o osobi koja se povezuje za najmračnije epizode rata u Hrvatskoj.

Merčepovo uhićenje se odugovlačilo, drži Puhovski, ali bez obzira na to "jako je važno što se zločinci izlažu sramoti pred očima javnosti".

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 220

CU
cunt
17:08 12.12.2010.

jedi bre govna,,,,,,,,,,,,titov pionir................

OB
-obrisani-
19:52 12.12.2010.

Hahahaha....još jedan kvazi intelektualac, tipa Vesne Pusić......nešto bi mirio.....Hrvati su u miru sa svima, tzv. gosp. Puhovski......izuzev sa onima koji im rade o glavi.....,a takvi su prošli kako su prošli.....moja prosudba je da su prošli i više nego dobro......obzirom na zločine koje su počinili........, a srbijansku manjinu u Hrvatskoj i njihove predstavnike trebalo bi brinuti kako bi tek mogli proči u nekoj novoj epizodi........ Što znač i biti intelektualac tipa Vesne Pusić objasnit će u nastavku........ Za one koji žele znati više o obitelji Pusić: Eugen Pusić, otac Zorana i Vesne Pusić, bio je visoki jugoslavenski državni dužnosnik u godinama poslije II. svjetskog rata, sudionik komunističke, titoističko-staIjinističke pravničke prakse u Zagrebu i Hrvatskoj koja je iza sebe ostavila bilancu od nekoliko desetaka tisuća mrtvih i zatvorenih Hrvata. Grga Budislav Anđelinović, brat djeda Zorana i Vesne Pusić, naredio je gušenje pobune hrvatskih vojnika 5. prosinca 1918. u Zagrebu. Ubijeno je devet vojnika i četiri civila te ranjeno deset vojnika i sedam civila. Svoj je postupak ovako objasnio: \"Gospodo, ja sam po svojoj dužnosti smatrao da je to moja dužnost i ja se tim krvavim rukama, koje mi predbacuju gospoda od Hrvata, ponosim!» Danko Anđelinović, djed Zorana i Vesne Pusić, bio je bliski suradnik četničkoga vojvode Ilije Trifunovića Birčanina, kojega je osobno Draža Mihailović imenovao zapovjednikom svih četničkih snaga u Lici, Dalmaciji, Hercegovini i Zapadnoj Bosni, odnosno na području talijanske okupacijske zone u NDH. Vuk Anđelinović, stric Zorana i Vesne Pusić, partizanima se priključio tek 3. rujna 1943., dakle svega nekoliko dana prije talijanske kapitulacije. Pripadao je zločinačkoj skupini unutar 11. partizanske dalmatinske brigade koja je 7. veljače 1945. izvršila pokolj širokobrijeških fratara. Eto, potomci takvih zločinaca sjede u hrvatskom Saboru i glume intelektualce.....

OB
-obrisani-
14:22 12.12.2010.

Koga zanima izjava jednog lazljivog zidova.