Tajland

Zaplijenjen sjevernokerejski teretni zrakoplove sa 40 tona oružja

Foto: REUTERS
Zaplijenjen sjevernokerejski teretni zrakoplove sa 40 tona oružja
13.12.2009.
u 17:03
Posada je tvrdila je da se u zrakoplovu nalazi oprema za naftne bušotine, no policija je u letjelici pronašla vrlo moćni arsenal raketa i projektila
Pogledaj originalni članak

Tajlandska policija zaplijenila je u zračnoj luci u Bangkoku sjevernokorejski zrakoplov pun različitih vrsta oružja. Radi se o teretnom zrakoplovu ruske proizvodnje tipa iljušin-76, koji je registiran u Gruziji. Posada je bila iz Bjelorusije i Kazahstana, a kada su policajci ušli u zrakoplov, tvrdili su da prevoze opremu za naftna postrojenja. No ipak, u zrokoplovu je pronađeno čak 40 tona oružja, a tu je bilo projektila i raketa namjenjenih nepoznatom kupcu.

Dojavu o zrakoplovu punom oružja tajlandske vlasti su dobile od Sjedinjenih država. Krajnja destinacija nije poznata, no plan leta je predviđao još jedno slijetanje na Sri Lanki, također za nadopunjavanje tankova s gorivom. Tajlandski obavještajci nagađaju da je krajnje odredište ovoga moćnog arsenala bio Pakistan, a nije isključeno da je bilo namijenjeno talibanima i Al-Qa'idi
Prema rezouluciji 1847 Ujedinjenih naroda iz srpnja ove godine, Sjevernoj Koreji nametnut je embargo na izvoz oružja, a ovo je ozbiljna zapljena i dokaz da Pyongyang krši rezoluciju UN-a.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
07:39 14.12.2009.

Osamdesetih su Amerikanci tako naoruzavajuci pomagali Afganistance protiv Rusa, a sada, izgleda Rusi pomazu Afganistancima oruzjem protiv Amerikanaca. ... Samo, ZASTO bi to oruzje vozili na okolo avionom kad nekoliko ...stanova granici sa Afgani-stanom? To je sigurno islo nekud za Afriku ...

OB
-obrisani-
20:56 13.12.2009.

A sjecate li se jos zrakoplova sa oruzjem namjenjenog Hrvatskoj koji je letio iz Juznoafricke Unije za Ljubljanu i kojeg su presreli lovci JNA......Kako to da se jos i danas ne zna tko je otcvikao Kikasa????????????????????????? Je li u Hrvatskoj jos na vlasti udbaska banda? Lustracija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ĐK
đoko_krstaš
23:58 13.12.2009.

ček a kad če presresti one brodvoe što odabranima šalju opermu za naftu braća iz jEWSA hahahaha