Oregon

Zapaljena džamija kao osveta za pokušaj terorističkog napada

Zapaljena džamija kao osveta za pokušaj terorističkog napada
29.11.2010.
u 09:57
Centar je posjećivao 19-godišnji Somalijac Mohamed Osman Mahamud, koji je u petak uhićen zbog namjere podmetanja bombe na božićnoj ceremoniji u blizini Portlanda
Pogledaj originalni članak

Američka je policija priopćila da je podmetnuta vatra u jednoj od soba Islamskog centra Salman Alfarisi u Corvallisu u državi Oregon, javlja BBC. U požaru nije bilo ozlijeđenih.

Centar je posjećivao 19-godišnji Somalijac Mohamed Osman Mahamud, koji je u petak uhićen zbog namjere podmetanja bombe na božićnoj ceremoniji u blizini Portlanda pa policija drži da je vatra osvetnički čin. Policija je objavila da neće tolerirati bilo kakve osvetničke napade zbog njegova propalog pokušaja napada.

Mohamud je u petak uhićen nakon što je obavio poziv za koji je mislio da će aktivirati bombu. Naturalizirani Amerikanac rođen u Somaliji policajcima je rekao da o džihadu razmišlja od svoje 15. godine.

Bit će optužen za pokušaj korištenja oružja za masovno uništenje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

ST
Stockholm
11:30 29.11.2010.

\"Naturalizirani Amerikanac rođen u Somaliji policajcima je rekao da o džihadu razmišlja od svoje 15. godine.\" Izbaciti iz zemlje pod hitno sve serijatske ludjake. A one koji su se vec ogrijesili o zakon, u corku ... pa neka i dalje sanjaju o Jihadu ...

OB
-obrisani-
11:48 29.11.2010.

YAP! Odmazde su bile pitanje vremena ! Na samim muslimanima je da se ograde od fanatika!

SI
sinaj
15:14 29.11.2010.

Nije problem samo u pojedinačnim slučajevima, već u većini muslimana. Čak i oni koji se nikada ne bi odlučili na teroristički napad, ideološki podržavaju one koji to rade i uvijek će u razgovoru nastojati opravdati njihovo zlodjelo.