Požar u OSIJEKU

Upadali u rastopljeni šećer, probijali se među viličarima i gasili vatru

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Upadali u rastopljeni šećer, probijali se među viličarima i gasili vatru
12.12.2013.
u 15:23
Vatra je zahvatila 3500 tona briketiranih rezanaca repe i proširila se i na 1500 tona šećera u susjednoj prostoriji. Šteta je, vjeruje se, milijunska.
Pogledaj originalni članak

Pedesetorica vatrogasaca lavovski su se satima borila s požarom koji je izbio u skladištu Tvornice šećera Osijek u srijedu oko 18.30 sati. Vatra je zahvatila 3500 tona briketiranih rezanaca repe i proširila se i na 1500 tona šećera u susjednoj prostoriji. Šteta je, vjeruje se, milijunska.

– Šećer se topio i karamelizirao pa je bilo teško hodati po hali. Vatrogasci su upadali, nisu mogli izvući nogu iz te melase, a lijepila se i na maske za disanje, ruke, opremu – opisuje Boris Banjan, zapovjednik JPVP-a Grada Osijeka. Nije to bila jedina opasnost. Dva buldožera i pet viličara iznosili su šećer i stočnu hranu pa su se vatrogasci u gustom dimu probijali između njih. Jedni su druge jedva vidjeli.

– Usto, šećer se urušava kada gori pa smo strahovali da ne zatrpa gasitelje – ističe. Uzrok požara još se istražuje, no izbio je na gumi na transportnoj traci.

– Guma je dugačka stotinu metara i proteže se kroz cijelu prostoriju. Kako je otpadala, tako je palila stočnu hranu, koja je činila ogroman brijeg dimenzija 50 puta 30 metara i deset visok. Bilo se teško probiti – kazuje.

Vatra je stavljena pod nadzor oko tri sata ujutro, no vatrogasci su dežurali i danas. Iz tvornice su samo kratko izvijestili da je buknuo požar manjeg razmjera te da se procjenjuje šteta.

– Nije to bio velik plamen, ali je bilo izuzetno teško gasiti – zaključuje Banjan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.