Zapad stenje pod recesijom, a u Kini cvjeta prodaja automobila

Foto: AFP
Zapad stenje pod recesijom, a u Kini cvjeta prodaja automobila
07.12.2009.
u 21:50
Prodaji je pomogao veliki kineski gospdarski rast, ali i obilne vladine subvencije. Neki proizvođači bilježe rast prodaje i do 50 posto
Pogledaj originalni članak

Dok cijeli razvijeni svijet stenje pod recesijom,  kineska autoindustrija bilježi nevjerojatan rast. Kineski porizvođači automobila su od siječnja do studenoga ove godine prodali  čak 12 milijuna automobila, a do kraja godine prodaja će se popeti na više od  13 milijuna. Do ove godine Kina nikada nije proizvela i prodala više od 10 milijuna automobila, što znači da je rast veći od 30 posto.

Prodaji je pomogao veliki kineski gospdarski rast, ali i obilne vladine subvencije.  Neki proizvođači  bilježe rast prodaje i do 50 posto, što je nezamislivo za  američke i europske proizvođače. Ovo je samo još jedan dokaz da Kina nezaustavljivao  postaje veliki svjetski politički i gospodarski igrač.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

DU
Deleted user
03:17 08.12.2009.

Samo pogledajte tu sliku gore. Nebo je sivo i izgleda kao magla u gorskom kotaru. Dali mislite da Kini treba vise automobila? Dva tijedna sam sproveo tamo i nisam vidio plava neba ili sjajnog sunca. Bolje ziviti ovdje na jebenom zapadu nego bilo gdje u kini. Ako nastave tako svi ce se pogusiti.

OB
-obrisani-
05:59 08.12.2009.

Rudolf_P je napisao/la: Samo pogledajte tu sliku gore. Nebo je sivo i izgleda kao magla /*****************/ ...kao magla u Londonu?

Avatar billybull
billybull
03:30 08.12.2009.

izuzetno karatkovidan tekst ekonomsko-politicki neukog autoraq....