Bez posljedica

Zamotao metke i petarde i zapalio ih u zgradi u središtu grada

Foto: Arhiv VL-a
Zamotao metke i petarde i zapalio ih u zgradi u središtu grada
27.04.2010.
u 12:20
Odvjetnik Tomislav Ramljak kaže da je čuo više uzastopnih eksplozija, a kasnije je vidio i papirić koji je gorio na stubištu između prvog i drugog kata.
Pogledaj originalni članak

ZADAR - Pucnjava je odjeknula u ulazu zgrade u Ulici Dalmatinskog sabora jutros oko 8.30 sati. Stanari te i susjednih zgrada pomislili su u prvi mah da netko izvodi građevinske radove i udara o nekakav lim, dok su drugi bili uvjereni da je riječ o petardama. 

Policija je očevidom kasnije utvrdila da je nepoznati počinitelj u krpu zamotao nekoliko metaka i manjih petardi te da ju je potom zapalio na prvom katu zgrade. Plamen su ugasili policijski službenici koji su došli po dojavi o pucnjavi. U hodniku zgrade nastala su tek manja oštećenja jer su zacrnjeni zidovi i stubište. 

U toj zgradi, u najužem središtu grada, na Kalelargi, su i dva odvjetnička te jedan javnobilježnički ured, no nitko od njih ne sumnja da su te eksplozije bile namijenjene njima.

- Začuo sam da nešto puca oko 8.30 sati pa sam pomislio da netko ispaljuje petarde u portunu. Ali pucnjava se nastavila i bila je uzastopna pa sam shvatio da nije riječ o petardama. To je trajalo nekoliko minuta, a kada se smirilo, izišao sam van iz ureda da vidim što se događa. Vidio sam na stubištu između prvog i drugog kata neki papirić koji je još gorio, a do njega i nekoliko metaka, najvjerojatnije iz pištolja - kazao nam je odvjetnik Tomislav Ramljak rekavši da ni najmanje ne sumnja da bi njemu netko prijetio ili ga zastrašivao jer da se on ne bavi krivičnim pravom.

I drugi nam odvjetnik kaže da nema nikakve osnove sumnje tko je mogao prouzročiti pucnjavu te da ni njemu nitko nije prijetio. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KO
kokolomoj
13:43 27.04.2010.

\"jer se on ne bavi krivičnim pravom\". Hmmm. Upravo u imovinskom pravu često dolazi do najtežih obračuna, prijetnji i napada na stranke, suce, zastupnike...