Vrhovni sud

Žalbu odbjeglog Branimira Glavaša čitali više od tri sata

Foto: Arhiva VL
Žalbu odbjeglog Branimira Glavaša čitali više od tri sata
01.06.2010.
u 19:08
Glavaš navodi da u inkriminiranu razdoblju nije imao ovlasti naređivati vojnim osobama.
Pogledaj originalni članak

U nastavku rasprave na Vrhovnom sudu o žalbama na nepravomoćnu presudu Branimiru Glavašu i još petorici za ubojstva srpskih civila u Osijeku 1991. godine jučer je više od tri sata čitana osobna žalba odbjegloga saborskog zastupnika, kao i one koje su uložili njegovi odvjetnici. Glavaš navodi da u inkriminiranu razdoblju nije imao ovlasti naređivati vojnim osobama.

Tvrdi da je u slučaju ubojstva Čedomira Vučkovića poduzeo sve mjere koje su mu bile na raspolaganju – osigurao mjesto događaja, obavijestio policiju i istražnog suca. U žalbi upozorava i na proturječnosti u iskazima Krunoslava Fehira i Gordane Getoš Magdić.

- Ako sam ratni zločinac, zbog čega mi je državni vrh ukazao povjerenje i postavio me za zapovjednika obrane Osijeka - pita se na kraju svoje žalbe Glavaš. Danas su na redu žalbe petorice pritvorenih pripadnika Samostalne uskočke satnije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 75

KA
karambita
21:20 01.06.2010.

Vidi ga, manji od makova zrna. A lajao je ko pseto. Kukavica, kakav junak.

CU
cunt
21:22 01.06.2010.

šuti kukavico smrdljiva................

MA
marko53
20:26 01.06.2010.

Šteta što nismo imali više Branimira.