JOSIPOVIĆ U PARIZU

Zahvala za pomoć oko EU i ulicu R. Boškovića

Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
Zahvala za pomoć oko EU i ulicu R. Boškovića
08.10.2012.
u 19:52
Večer prije pariškog sastanka hrvatskog predsjednika Ive Josipovića s kolegom Françoisom Hollandeom, na kojem će teme biti ratifikacija, budućnost EU te regija i mediteranski bazen, posvećena je zaslužnim Francuzima
Pogledaj originalni članak

Posebni savjetnik Vlade u pregovorima s EU u pitanjima pravosuđa Jean-Loius Dewost te savjetnik u području poljoprivrede Guy Legras dobitnici su visokog odlikovanja Reda kneza Branimira s ogrlicom. Večer prije pariškog sastanka hrvatskog predsjednika Ive Josipovića s kolegom Françoisom Hollandeom, na kojem će teme biti ratifikacija (očekuje se do kraja godine), budućnost EU te regija i mediteranski bazen, posvećena je zaslužnim Francuzima: tu su i Patrick Bloche, čija je zasluga što je gradsko vijeće Pariza odlučilo da ime Ruđera Boškovića dobije pariška ulica ili trg, Michèle André, inicijatorica rezolucije kojom se poziva Vlada da što prije pokrene ratifikaciju, te Catherine Lalumière, glavna tajnica Vijeća Europe u razdoblju primanja RH u tu organizaciju.

>> Francuzima više nećemo biti crna ovca s Balkana

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SS
-smijmo se-
09:22 09.10.2012.

Nadam se da je uočio kako se radi uloga Predsjednika države, da su ga naučili šta je Antifašizam i da se je bar malo oslobodio balkanizma, . ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

TH
thekurcula
22:19 09.10.2012.

Ja ne razumem šta ima Josipović da se zahvaljuje Francuzima što su dali nekoj ulici ime Ruđera Boškovića!? Dubrovčanina, pola Srbina pola Italijana, po svom radu dobrim delom i Francuza, kao i ostalih izobraženih evropskih naroda, dakle svih, samo ponajmanje Hrvata! Šta se nije zahvalio Francuzima što su dali ulicu Džrdžu Vašingtonu, recimo, ili Alfredu Nobelu?