Četiri nova odjela

Zahtjevi HSP AS-a i HSS-a razlog su reorganizacije

Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
Zahtjevi HSP AS-a i HSS-a razlog su reorganizacije
24.09.2013.
u 16:41
U SDP-u se pitaju što će raditi u samostalnom odjelu općih poslova kada postoji ured gradonačelnika sa sličnim radnim zadacima
Pogledaj originalni članak

I dok neke gradske uprave, poput Grada Siska, zbog štednje smanjuje broj upravnih odjela sa sedam na pet, Grad Karlovac ubuduće će imati 10 umjesto dosadašnjih šest upravnih odjela.

Na Gradskom vijeću

Gradonačelnikov prijedlog ustrojstva upravnih tijela naći će se pred vijećnicima. No, s obzirom na to da HDZ s partnerima ima većinu, novi je ustroj sigurna stvar. Donosi li on i povećanje radnih mjesta, to u gradskoj upravi još ne potvrđuju.

 – Vjerujem da će biti i novih zapošljavanja i to zbog koalicijskih partnera vladajućih koji sigurno imaju zahtjeve. Smatramo da će to svakako dovesti i do dodatnih troškova. Ono što podržavamo, i što smo još ranije napomenuli da se treba razdvojiti, je odvajanje odjela za poljoprivredu od odjela za EU.

Sve ostalo je nepotrebno. Ne vidim svrhu postojanja zasebnog odjela općih poslova, kada već postoji ured gradonačelnika – kazala je Marina Novaković, vijećnica SDP-a.

Četiri nova odjela nastaju razdvajanjem postojećih i to su; odjel za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja, za investicije i europske fondove, za opće poslove te odjel za komunalno gospodarstvo.

– Na novi ustroj smo dali suglasnost. Hoće li biti i novih radnih mjesta, za sada se ne zna. Znat će se iz sistematizacije koju gradonačelnik tek mora napraviti. No, stav je sindikata, ukoliko i bude novih zapošljavanja, da se postojeća materijalna prava zaposlenika ne ugrožavaju – kazao je Žarko Latković, sindikalni povjerenik u Gradskoj upravi.

Podjela zbog partnera

 Iz Grada poručuju da će do određenih promjena u Gradskoj upravi zasigurno doći, ali da je prerano govoriti o detaljima, te da novi ustroj treba služiti efikasnijem radu uprave. No, neslužbeno doznajemo da su upravo zahtjevi koalicijskih partnera, HSP AS-a i HSS-a razlog povećanju broja odjela, ali i djelatnika. Na neka od pročelničkih mjesta ‘pucaju’ članovi HSP AS-a. Hoće li novi ustroj i za koliko povećati troškove uprave, iz Grada nisu precizirali.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.