Zahlađenje odnosa

Kako će Rusi odgovoriti: Pozvali na brifing zapadne veleposlanike, među njima i hrvatskog

Foto: Reuters
Kako će Rusi odgovoriti: Pozvali na brifing zapadne veleposlanike, među njima i hrvatskog
30.03.2018.
u 14:22
Kako javlja Reuters, u zgradu ministarstva do sada su pristigli dužnosnici veleposlanstava Australije, Belgije, Češke, Francuske, Hrvatske, Italije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Švedske i Ukrajine
Pogledaj originalni članak

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u petak na razgovor veleposlanike zapadnih zemalja, među kojima je i Hrvatska, kako bi ih informirali o protumjerama koje Moskva kaniti poduzeti kao odgovor na masovno koordinirano protjerivanje ruskih diplomata zbog slučaja trovanja bivšeg dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri u Britaniji.

Kako javlja Reuters, u zgradu ministarstva do sada su pristigli dužnosnici veleposlanstava Australije, Belgije, Češke, Francuske, Hrvatske, Italije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Švedske i Ukrajine. Ranije je Moskva objavila da je donijela odluku o zatvaranju američkog konzulata u Sankt Peterburgu i protjerivanju 60 američkih diplomata. Ministarstvo je priopćilo da "poziva diplomatske predstavnike zemalja koje su poduzele neprijateljski čin prema Rusiji u znak solidarnosti s Velikom Britanijom oko afere Skripal". "Izaslanicima će biti uručene prosvjedne note i bit će informirani o uzvratnim mjerama", ističe se u priopćenju.

SAD,16 zemalja EU i Kanada te Australija protjerale su više od 100 ruskih diplomata, a Moskva je poručila da će uzvratiti istom mjerom. Britanski veleposlanik Laurie Bristow nije po izlasku iz ministarstva htio reći o čemu je razgovarao, dok je njemački veleposlanik kazao da je ruska strana imala pitanja vezana uz trovanje Skripala. Također je istaknuo da Berlin ostaje otvoren za dijalog s Moskvom. Velika Britanija optužila je Rusiju da je izvela napad kemijskim oružjem na njezinu tlu, no Moskva odbacuje bilo kakvu umiješanost u taj slučaj.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 43

ET
en-ten-tini
14:31 30.03.2018.

Bravo Rusi!

FT
feel_the_coruption
15:40 30.03.2018.

Zamjerili smo se rusima zbog toga što plenky dezerter mora ispuniti sve što mu EU naredi, zbog neke obećane funkcije u Bruxellesu...

Avatar superhik74
superhik74
16:02 30.03.2018.

Mene zanima sto je u glavama tih zapadnih takozvanih politicra, istjeraju ruske diplomate u "solidarnosti s Velikom Britanijom" koja bez ikakvih dokaza na temelju blebetanja optuzi Ruse za "trovanje" bivseg spijuna i njegove kceri koja inace zivi u Rusiji ( Britanije koja usput budi receno izlazi iz EU) ali onda se navodno cude kada im se uzvrati proporcionalno istom mjerom. To su isti oni prodavaci magle kojima je totalno "normalno" napraviti invaziju na Kosovo, Afganistan, Irak, Libiju, Siriju, Jemen, podrska i naoruzavanje terorista u tim drzavama koje su unistili , itd. itd. ali im jako "smeta" Ruska podrsaka ruskim separatistima u Ukrajini. Najbolji priimjer su Kosovo I Kurdi, separatizam je tamo OK ali strasni cin u Donbasu I Kataloniji. Malo sutra ce jedna velika drzava tipa Rusija dozvoliti takve dvostruke standarde.