Gužve na šalterima

Zagrepčani žele u mirovinu što prije, a Brođani bi radili što dulje

Foto: 'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Zagrepčani žele u mirovinu što prije, a Brođani bi radili što dulje
Autori bk/VLM, , VLM, ib
07.09.2010.
u 19:00
U HZMO-u povećan je broj zainteresiranih za prijevremene mirovine.
Pogledaj originalni članak

U HZMO-u povećan je broj zainteresiranih za prijevremene mirovine.

– Dok se ne donese novi zakon, sve ostaje isto – rekao je Tomislav Bulić, predstojnik područne službe u Zagrebu. Napominje da oni kojima je odobren zahtjev moraju raskinuti ugovor o radu do 29. rujna, jer bi mogli ostati "kratki" za nekoliko stotina kuna. U Slavonskom Brodu gužvi među potencijalnim umirovljenicima nema.

– Tko ima posao, radit će do zadnjeg trenutka, jer radnih mjesta je tako malo da ih je važno zadržati – kaže Ilija Marić, kojem nedostaje nekoliko godina. U Osijeku Jadranka Radojević u tamošnjem područnom uredu HZMO-a tijekom jutra primi pedesetak zainteresiranih.

 – Mirovina više zanima žene. Još ne znamo kako će zakon izgledati – kaže savjetnica. Po informativni izračun mirovine stigla je i Mladenka Balažić, čije se radno mjesto ukida, a može u prijevremenu i invalidsku mirovinu. – Željela sam raditi do 60. godine, ali došao je novi vlasnik.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

FA
fax
19:22 07.09.2010.

U Brodu i Brodskoposavskoj županiji su već gotovo svi u kojekakovim penzijama ili na birou ap zato nema zahtjeva...to je definitivno po svim parametrima posljednja županija u državi i među posljednjima u svijetu..

Avatar Golum
Golum
19:39 07.09.2010.

pa naravno da je zadnja kad su lopovi sve pokrali i dalje kradu

AU
aurora08
09:40 08.09.2010.

si v penziju, ko bu placav kaj ans briga vice komunisticka rulja zgreba, nek placaju crveni kmeri iz varsavske na celus a milovanovicem i opacickom hehehehehehe