Foto: Davor Puklavec/Pixsell 'Podmeću mi i progone 15 godina, to mogu biti samo udbaši i kosovci'

'Podmeću mi i progone 15 godina, to mogu biti samo udbaši i kosovci'

12. 09. 2018. u 15:07 30
Zagrebački Županijski sud se proglasio nenadležnim za slučaj

Podmeću me i progone 15 godina jer sam provodio državnu politiku. Ti koji me progone mogu biti samo “udbaši” i “kosovci” koji se ne mogu pomiriti s time što smo stvorili slobodnu hrvatsku državu. Oni kažu da nisam smio pomagati hrvatskom narodu u Orašju i BiH jer je to druga država, a nitko ne postavlja pitanje za koga je poginulo 3000 Posavljaka. Sada vidimo za koga. Za lopove koji pljačkaju i kradu Hrvatsku. A mene ušutkati ne može nitko osim svemogućeg Boga. Dvojica koja su me mogla ušutkati su već pokojni. Ministar Šušak i predsjednik svih Hrvata dr. Franjo Tuđman - kazao je u svom stilu Ljubo Ćesić Rojs nakon što je u srijedu i u pratnji svog odvjetnika Željka Olujića izašao iz zgrade zagrebačkog Županijskog suda.

Građevinska tvrtka Nakon zadruge Šezdesetšeste P, u stečaj ide i Rojsova Markuševac gradnja

Tamo se trebalo odlučivati o pravomoćnosti optužnice kojom se Rojs te Stjepan Kolar i Davor Calek terete za zloporabu u gospodarskom poslovanju. No zagrebački Županijski sud se proglasio nenadležnim za taj slučaj, a zašto pojasnio je Olujić.

- Ovo traje punih 15 godina. DORH se na jedan pravno nedopustiv način lopta ne samo s okrivljenima već i sa sudom jer se 15 godina vodilo postupak na Općinskom sudu gdje smo Ljubu Ćesića oslobodili od optužbe, da bi onda krenuli na viši sud. Argumentirali smo i dokazali da je ovaj sud nenadležan i da je DORH promašio rok te da je koristio procesne pretpostavke kako bi šikanirao mog klijenta. Sud je to uvažio pa ništa od suđenja na ovom sudu neće biti - kazao je Olujić.

Renata Rašović Ljubo Ćesić Rojs farba jaja za opće dobro? Hvala, niste trebali!

Prema optužnici, Rojs se tereti da je kao pomoćnik ministra obrane za gospodarenje, na državnu štetu, pribavio nezakonitu dobit Stjepanu Kolaru, direktoru Trgomonta Kolar te da je pokušao pogodovati Enex holdingu, tvrtki Davora Caleka. Tužiteljstvo u optužnici navodi da je Ćesić Kolarevoj tvrtki 1999. neosnovano otpisao potraživanje MORH-a, nakon što je Trgomont primio 2,3 milijuna kuna predujma za isporuku 44 motorna vozila. Isporučeno je tek osam vozila, a tužiteljstvo tvrdi i da je Kolar MORH-u ispostavio prijepise fiktivnih računa i otpremnica u vrijednosti od gotovo milijun i pol kuna, za koliko je oštećen državni proračun.

Sporan posao s Calekovom tvrtkom Ćesić je, po tvrdnjama tužiteljstva, također sklopio 1999. kada je potpisao ugovore o izgradnji i sanaciji cesta u Orašju i vojnih objekata u Brčkom, vrijedne pet milijuna kuna. Tužiteljstvo navodi da su ugovori potpisani iako su radovi već bili izvedeni. No na koncu ipak nisu plaćeni jer MORH nije imao sredstava za to u proračunu. S obzirom na to da Županijski sud smatra da je za slučaj nadležan općinski sud, spis s će se poslati na Općinski kazneni sud koji će odlučiti je li on nadležan za spis.

Markuševac gradnja d.o.o. Ročište za otvaranje stečaja tvrtke Ljube Ćesića Rojsa zakazano za 30. svibnja

Protiv Rojsa se vodilo više postupaka zbog načina na koji je obnašao funkciju pomoćnika ministra obrane, a u jednom od njih je osuđen jer je Hrvatskom dragovoljcu otpisao tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a. Presudom je državi morao vratiti 3,2 milijuna kuna štete, a zatvorska kazna mu je pretvorena u rad za opće dobro koju je izdržao radeći u domu za starije i nemoćne.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Sezona skijanja
Kada se putovanje pretvori u noćnu moru
pogledajte na vecernji.hr
  • 13:53 12. rujna 2018.

    pa ovo je bilo prije 19 godina!? što su radili do sada? dok nas banda zabavljaja sa političkim mrtvacima oni i dalje nesmiljeno pretvaraju. ( agrokor-brodogradilišta )

  • 15:31 12. rujna 2018.

    Udbasi pozderite se.

  • 15:56 12. rujna 2018.

    To su oni isti udbaši i kosovci na koje tvoj voljeni Tuđman nije dao.

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".