regionalna suradnja

Zagrebačka poliklinika Svjetlost vrata otvorila i na sarajevskoj Ilidži

Foto: VL
poliklinika svjetlost (1)
Foto: VL
poliklinika svjetlost (1)
Foto: VL
poliklinika svjetlost (1)
Foto: VL
poliklinika svjetlost (1)
Foto: VL
poliklinika svjetlost (1)
Foto: VL
poliklinika svjetlost (1)
Foto: VL
poliklinika svjetlost (1)
Foto: VL
poliklinika svjetlost (1)
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sonja Hoffman
22.06.2011.
u 15:37
Sam vlasnik poliklinike prof. Gabrić je otkrio da je otvrenjem Svjetlosti u Sarajevu zapravo želio preduhitriti strane investitore
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka oftalmološka poliklinika Svjetlost, čiji je vlasnik prof. Nikica Gabrić, danas je svoja vrata svečano otvorila i na sarajevskoj Ilidži. Vrpcu na, oko 600 metara četvornih vrhunski i prema EU standardima opremljenih prostora poliklinike, prerezao je premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić u pratnji ministra zdravstva Sarajevskog kantona prim. Rusmira Mesihovića.

- Sada mi Bosanci, ali i Hercegovci možemo ponosno reći da pratimo medicinske trendove u svijetu - rekao je premijer Nikšić i dodao da se nada da ovo neće biti jedina hrvatska investicija u BiH, te obećao da će se osobno založiti da se uklone administrativne i birokratske prepreke s kojima su se potencijalni strani investitori do sada susretali.

A čestiku prof. Gabriću, i kako je sam istakao, svima onima koji su se odlučili za ovaj zanimljiv pothvat, videolinkom je uputio i predsjednik Ivo Josipović.

- Moj prijatelj, dr. Gabrić, očito je odlučio uložiti na sigurno, u dobru regionalnu suradnju. To je najbolje što možemo učiniti za svoja gospodarstva i svoj narod – reako je Josipović u poruci. Dodao je i da je siguran da će ulaganje dr. Gabrića i njegovih partnera značiti vrhunsku tehnologiju, ali i vrhunske mogućnosti liječenja ne samo za BiH jer siguran je da će Svjetost biti konkurentna u cijeloj Europi.

Sam vlasnik poliklinike prof. Gabrić je otkrio da je otvrenjem Svjetlosti u Sarajevu zapravo želio preduhitriti strane investitore koji će, predviđa, kada Hrvatska uđe u EU velikim kapitalom pokušati osvojiti regionalna tržišta.

- Globalni svijet koji danas pod formom međunarodnih integracija tvrdi da nas želi učiniti ravnopravnima, čini upravo suprotno, jer mi smo danas ekonomski očišćeni prostori u kojima se ništa ne proizvodi – istakao je prof. Gabrić.

Uskoro će, nastavio je, ljudi s ovih prostora biti prisiljeni raditi za strance, biti njihove sluge, a on na takvu ulogu ne pristaje ni u Hrvatskoj niti u regiji jer, kaže, ni jedan stranac oftalmologiju ne radi bolje od njega i njegova liječničkog tima.

- Ovo nije kraj širenja Svjetlosti. Slijedeće godine otvorit ću polikliniku u Beogradu, a 2013. godine na redu je Ljubljana čime želim pokazati da možemo biti konkurentni ne samo na istoku nego i na zapadu Europe – poručio je prof. Gabrić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar guten_tag
guten_tag
19:04 22.06.2011.

vidi , vidi , čačićevog i pusićkinog gradonačelnika dubrovnika koji potpisuje , koliko on dva milijuna kn a ne zna što potpisuje . nema istrage , nema ostavke , nema medijskog linča , nema prosvjednika , nema priče o pljačkanju .

Avatar superhik74
superhik74
23:05 22.06.2011.

Stara komunisticka ekipa, doktora-politicara koji su vrlo \"konkurentni\" kada imaju monopolisticki polozaj i politicko zaledje. Samo su \"malo\" ostarili ali kao da je netko vratio film u 80-te kada su se isto tako bavili politikom u \"klubu omladine medicine\" I slicnim drugim \"drustveno-politickim\" problemima umjesto da studiraju i bave se medicinom. Na ovim Balkanskim prostorima politike je uvijek bila unosnije zanimanje. Kakve veze ima endokrinolog golfonacelnik Dubrovnika Vlahusic s ocima I oftalmologijom?