PODRŠKA

Zagreb Pride: Splićani pokazali da je dostojanstvo neotuđivo!

Foto: Dino Stanin/Pixsell
Zagreb Pride: Splićani pokazali da je dostojanstvo neotuđivo!
11.06.2011.
u 17:08
To što je prvi splitski Pride održan unatoč incidentima i napadima, poručuju iz Zagreba, pobjeda je hrabrosti nad nepravdom, pobjeda ljubavi nad mržnjom, pobjeda slobode nad životom u sjeni
Pogledaj originalni članak

Zagrepčani, koji su u izjavi za večernji jednog od organizatora zagrebačke povorke ponosa M. Jurčića podsjetili da ni njima prije deset godina, kad su počinjali, nije bilo lako, ali su probleme pregrmjeli i nastavili marširati za slobodu, u službenom priopćenju čestitali su splitskim LBGT osobama na iskazanoj hrabrosti:

Drage i dragi,

Da je dostojanstvo neotuđivo, pokazali ste vi, splitski pederi, lezbe, biseksualne, trans i queer osobe kada ste uzdignute glave koračali ulicama svoga grada. Podržane/i odgovornim i solidarnim podržavateljicama i podržavateljima svojom ustrajnošću i neustrašivošću danas ste nepovratno promijenili Split i Hrvatsku.

Pokazale ste da se za ljudska prava treba boriti uvijek i svugdje, bez obzira na prepreke i pokušaje zastrašivanja. Danas je izborena pobjeda hrabrosti nad nepravdom, pobjeda ljubavi nad mržnjom, pobjeda slobode nad životom u sjeni.

Poruka svima je: mi pederi, lezbe, trans, biseksualne, interspolne i queer osobe – gdje god živjeli i odakle god dolazili - borit ćemo za pobjedu unatoč svakom teroru i fašizmu, ma koliko god dug i težak put bio pred nama! I nikada se nećemo predati!

Solidarno,

Zagreb Pride

18.lipnja, Trg žrtava fašizma u 14 sati

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr