Sporni most

Zagorje prometno presječeno!

Foto: Alen Brodar/VLM
Zagorje prometno presječeno!
04.11.2011.
u 08:59
Istraživački su radovi pokazali da se pomaknuo temelj jednog od dva stupa pa mostu prijeti urušavanje
Pogledaj originalni članak

Ne stišava se nezadovoljstvo Zagoraca zbog početka sanacije derutnog mosta na državnoj cesti u Mokricama, na kojem će radovi trajati sljedeća četiri mjeseca i prouzročiti prometni kolaps. Župan traži hitan sastanak s ministrom mora, prometa i veza Božidarom Kalmetom i čelnikom Hrvatskih cesta.

Pontonski most

– Zatvaranjem dionice za sav promet doći će do velikih poteškoća u odvijanju prometa, pogotovo žurnih službi (hitna pomoć, vatrogasci i policija), a osim toga područje županije bit će presječeno na dva dijela – istaknuo je Hajdaš Dončić koji bi se danas u 11 sati u Zagrebu trebao sastati s predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, a doznajemo da će zatražiti da se preko rijeke Krapine u najkraćem mogućem roku postavi pontonski most. Ne odustaju ni u Hrvatskim cestama. – Stari most u Mokricama nužno je što prije sanirati jer je u vrlo lošem stanju zbog čega je ugrožena sigurnost pješaka i vozača. Ograda mosta je oštećena, opasna je za pješake, posebno ako je poledica. Oštećen je i kolnik zbog čega su ugrožena i vozila. Također, istraživački su radovi pokazali da se pomaknuo temelj jednog od dva stupa mosta pa prijeti urušavanje u korito rijeke. Na temelju rješenja Inspekcije cestovnog prometa Hrvatske ceste krenule su s radovima, a suglasnost na prometni projekt koji je izradila tvrtka Aking d.o.o. dalo je i Ministarstvo prometa.

Novi most za godinu dana

Lokalna samouprava u proteklih nekoliko dana u svojim medijskim istupima iznijela je mišljenje i želju da se mostom u Mokricama do daljnjega odvija promet, međutim zbog derutnog stanja mosta, prema mišljenju nadležnih institucija i struke, to nije moguće. Također, od lokalne samouprave nismo dobili alternativni prijedlog koji ima stručnu podlogu i koji bismo mogli uzeti u obzir, kažu u Hrvatskim cestama. Županijska uprava za ceste za zagorske vozače predlaže devet prometnih pravaca. Kad je riječ o gradnji drugog mosta 500 metara dalje od mosta Mokrice na kojem inzistira župan, iz Hrvatskih cesta navode da planiraju gradnju novog mosta preko Krapine koji će omogućiti prometovanje u svim pravcima.

– Realizacija ovog projekta bit će moguća nakon provedbe svih potrebnih procedura i potvrde glavnog projekta, odnosno dobivanja građevinske dozvole, što se očekuje u idućih godinu dana, poručuju iz Hrvatskih cesta.

Ana-Marija Vidaković | Logout
ZADNJE OBAVIJESTI :
POVEĆAN LIMIT TEŽINE SLIKA ZA UPLOAD NA 5MB! / Automatski prikaz / Quoteboxeovi / Spellchecker
Stranice: 1  2 
Ukupno rezultata: 58
Provjeravam zauzetost sadržaja, molimo pričekajte...
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.