Fred Matić:

Zadrugarstvo je najbolje lice hrvatskih branitelja nakon rata

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
predrag matić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
predrag matić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
predrag matić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
predrag matić
04.04.2014.
u 14:33
Veleposlanici 15 zemalja Europske Unije s braniteljima u Sinju.
Pogledaj originalni članak

- Najbolja priča o hrvatskim braniteljima nakon Domovinskog rata je upravo ova o zadrugarstvu. Preko je 450 braniteljskih zadruga diljem Hrvatske, to je nešto što želimo promovirati. Zato smo doveli jedan veliki broj veleposlanika, njihovih zamjenika i vojnih atašea da im pokažemo onu najbolju sliku, najbolje lice hrvatskog branitelja koji ne sjede u kafićima i ne kukaju nad svojom sudbinom nego su sudbinu uzeli u svoje ruke – rekao je ministar branitelja Predrag Matić u petak u Dabru, nedaleko od Sinja gdje su na poligonu braniteljske zadruge Patriot veleposlanicima iz 15-ak zemalja Europske Unije promovirani proizvodi i ponuda 20-ak braniteljskih zadruga Cetinske krajine.

- Predstavljamo im projekt umrežavanja braniteljskih zadruga kroz Centar za ruralni razvoj. Želimo se povezati sa sličnim zadrugama i udrugama u njihovim državama i preko njih širiti svoju ponudu na tržište EU-a - rekao je Stipe Efendić, jedan od organizatora druženje koje će završiti u subotu na području Dubrovačko-neretvanske županije gdje je 10-ak braniteljskih zadruga uključeno u taj projekt.

Ministar Matić, odgovarajući na novinarsko pitanje, naglasio je kako nema razloga za strah upravitelja braniteljskih zadruga koji primaju mirovinu, jer bi je izmjenama zakona trebali zamrznuti i preko zadruge uplaćivati doprinose Ministarstvo branitelja pronaći će rješenje, neće biti potrebe za gašenjem braniteljskih zadruga, kaže Matić.

>>Neka nam Fred Matić u lice kaže: Sitne ste ribe i gasimo vaše zadruge!

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar tituš
tituš
15:17 04.04.2014.

Pogledajte heroja, borca, branitelja, kako luk drži!! Ne govori li slika više od tisuću riječi?!!!

DO
domoljubxy
18:29 04.04.2014.

Ako zadruge koje se bore i rade i gdje mi branitelji imamo radnu terapiju ne dira onda nema nikakvih problema u suprotnom bi mogla da izbije revolucija velikih razmjera.Zato dok nas ne diraju mislim na bilo koju vlast netreba se buniti ali trerba biti oprezan

GO
golub
08:10 05.04.2014.

Za drugare u 1945.