PRAVNA ZAVRZLAMA

Zadranin imao heroin, kokain, vagu i novac, a sud ga oslobodio: DORH najavio žalbu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Zadranin imao heroin, kokain, vagu i novac, a sud ga oslobodio: DORH najavio žalbu
07.01.2021.
u 20:47
Sudac istrage je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 6. siječnja 2021. u službi dežurstva, ispitalo hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama, opisano i kažnjivo po čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona/11. (7. 1. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 34-godišnjak 6. siječnja 2021. na autobusnom kolodvoru u Zadru, u cilju daljnje preprodaje i stjecanja protupravne materijalne koristi, držao kod sebe 94,5 grama droge heroin upakirane u jednu PVC vrećicu,1,1 gram droge kokain upakirane u PVC vrećicu, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje te novčani iznos od 2.000,00 kuna, za koji postoji osnovana sumnja da potječe od prodaje droge.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a). Sudac istrage je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora te će državno odvjetništvo podnijeti žalbu protiv rješenja suca istrage kojim se odbija prijedlog za određivanje istražnog zatvora osumnjičeniku.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
21:31 07.01.2021.

Imamo kriminalni HDZ i SDp , ali zapravo je sudstvo i DOrH rak rana drzave , suci su svete krave , i zapravo bi trebalo radit provjeru imovine sudaca , jer kad bi imali normalan DorH i sudstvo , politicari bi bili male bebe

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
08:19 08.01.2021.

Institucija upravo odradila posao. Iscrpljeni sudac umorno zatvori spis i rece: jos jedan tezak slucaj rijesen.

BF
bf22
23:23 07.01.2021.

dakle,gotovo 100 grama heroina,smeća kojim truje ljude i uništava čitave obitelji,a sudac ga pusti na slobodu...a što reći,neka institucije rade svoj posao :)