Ivan Makijenko

Otkriveni detalji: Kako je zadarski bjegunac upao u policijsku zasjedu

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Ivan Makijenko
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Ivan Makijenko
26.08.2014.
u 12:08
Sjedio je u automobilu nasred Jadranske magistrale na samom ulazu u Vodice, opkoljen jakim policijskim snagama i stotinama znatiželjnika
Pogledaj originalni članak

Policiji u Zadru stigla jučer je stigla dojava kako se bjegunac Ivan Makijenko (22) trebao naći s jednom djevojkom u Čistoj Velikoj u vodičkom zaleđu, pa je šibenska policija počela zatvarati lokalne punktove i dala se u potragu za njim, javlja portal ŠibenikIN. Locirali su ga i krenuli u potjeru za njim te mu na ulazu u Vodice pripremili zasjedu u koju je upao sivim automobilom Reanult Kangoo, zagrebačkih tablica, koji je ukraden na području Karina.

Sljedeća, skoro tri sata, Makijenko se odbijao predati. Prvo je sjedio u automobilu nasred Jadranske magistrale na samom ulazu u Vodice, opkoljen jakim policijskim snagama i stotinama znatiželjnika koji su sa sigurne udaljenosti pratili što se događa, a onda šetao oko automobila u kratkim hlačama, gol do pasa.

Cijelo je vrijeme u ruci držao, činilo se tad pištolj, a zapravo je to bio elektrošoker koji je pronašao u jednom od dva automobila koje je ukrao tijekom bijega iz zadarskog zatvora prije nekoliko dana.

Kako doznaje ŠibenikIN, ukrao je najmanje dva automobila, a policija će ga još teretiti radi kaznenog djela bijega iz zatvora i napada na pravosudnog policajca. Šibenska policija kazneno će ga vjerojatno prijaviti za kazneno djelo prisile prema policijskim službenicima kojima nije stao u automobilu i poslije im se nije htio predati u zasjedi na ulazu u Vodice, gdje je naoružan prijetio da će se ubiti ako mu se približe.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Naoružan bjegunac predao se policiji!

>> 'Pobjegao sam iz zatvora zbog iživljavanja nad zatvorenicima'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ČS
Čuvaj se senjske ruke
19:54 26.08.2014.

To je policijska priča, a njegova?