FRANO MATUŠIĆ

Državni tajnik za SkyNews: 'Odluka Velike Britanije nije fer, umjesto karantene trebaju uvesti testiranja'

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Plaže na otoku Viru
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik: Plaža u uvali Lapad prepuna turista
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Plaže na otoku Viru
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Popunjene plaže na otoku Viru ne odaju dojam da je turistička sezona oslabila
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Turisti bezbrižno uživaju na pulskim plažama
22.08.2020.
u 18:25
Matušić je dodao kako će nove mjere Velike Britanije utjecati na ostatak turističke sezone u Hrvatskoj, ali je i naglasio kako imamo odličnu sezonu unatoč pandemiji.
Pogledaj originalni članak

Državni tajnik za turizam Frano Matušić komentirao je za britansku televiziju Sky News odluku Velike Britanije o stavljanju Hrvatske na 'crvenu listu' zbog porasta broja zaraženih. Naime, odluka je na snagu stupila u subotu ujutro, a svi oni koji se nisu stigli vratiti u Veliku Britaniju, moraju biti u samoizolaciji 14 dana. 

- Kada smo čuli za odluku Velike Britanije, svi smo pomislili da to 'nije fer' jer je Hrvatska zaista sigurna destinacija - rekao je Matušić. 

Navodi se i kako je Hrvatska u proteklih tjedan dana imala stopu zaraze od 31 slučaj na 100 tisuća stanovnika, što je značajno više od jedanaest zaraženih na 100 tisuća stanovnika što je prosjek u Velikoj Britaniji.

Frano Matušić je naveo kako u Hrvatskoj ima nekoliko žarišta, ali da smo i dalje sigurna destinacija. 

- Danas je Hrvatska na listi mnogih europskih zemalja sigurna destinacija. Naravno, u Hrvatskoj imamo nekoliko vrlo ozbiljnih žarišta, ali do danas nismo registrirali niti jedan slučaj bolesti u hotelima ili kampovima. Apeliramo na Veliku Britaniju da promijeni svoju odluku i da umjesto karantene uvede obvezu testiranja, rekao je Matušić.

Dodao je i kako se u Hrvatskoj trenutno nalazi oko 700 tisuća turista te da naši epidemiolozi pomno prate sve slučajeve zaraze. Krivnju za novo i pojačano širenje zaraze prebacio je na mlade koji dolaze iz Zagreba te da se posljednji slučajevi obolijevanja povezuju s boravkom u noćnim klubovima. 

Napomenuo je kako se Hrvatska zalaže za model prema kojem bi turisti na zračnim lukama prije odlaska u Veliku Britaniju bili testirani

Matušić je dodao kako će nove mjere Velike Britanije utjecati na ostatak turističke sezone u Hrvatskoj, ali je i naglasio kako imamo odličnu sezonu unatoč pandemiji. 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DA
darkokrei
18:46 22.08.2020.

Hrvati imaju samo turizam. Bez gostiju to je gospodarska kriza, u Dalmaciji i humanitarna...

ZE
zelenopolje
20:19 22.08.2020.

U Njemackoj kao Austriji stojite na negativnoj listi. Mislim da to isto nije dobro. Vijest su pune samo Hrvatske kao negativne zemlje.

NA
nahty
18:41 22.08.2020.

"ali je i naglasio kako imamo odličnu sezonu unatoč pandemiji" Pa, ako imamo odličnu sezonu, čemu žalopojke ? Jedino što imamo je hrpetina laži tako da više ne znaš kome se može vjerovati po bilo kojem pitanju.