eu fondovi

Za ruralni razvoj Hrvatsku čeka 400 milijuna eura

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Za ruralni razvoj Hrvatsku čeka 400 milijuna eura
27.03.2013.
u 14:41
Dobivene prijedloge i kritike u Ministarstvu će pokušati objediniti u prvi nacrt mjera ovog programa i u konačnici odnijeti pred Vladu na usvajanje
Pogledaj originalni članak

Do kraja ove godine na snazi je IPARD program, koji će se nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju ugasiti, a moći će se koristiti Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj. Bio je to povod za javnu raspravu koja je u organizaciji Ministarstva poljoprivrede održana u Slavonskom Brodu. Tom prilikom predstavljen je program ruralnog razvoja ovog ministarstva za razdoblje od 2014. do 2020. godine, na temelju kojeg će se koristiti sredstva Europskoga fonda s prioritetima za koja će se odobravati bespovratna sredstva. Već u prvoj godini Hrvatsku čeka oko 400 milijuna eura.

- Ideja je da svi zajedno sudjelujemo u raspravi, kako bi se utvrdilo za koje mjere postoji najveći interes i za što se ljudi žele kandidirati. S izradom programa krenuli smo prije pola godine, a u ovoj fazi obilazimo županije i organiziramo javne rasprave - rekao je načelnik Sektora za upravljanje programima ruralnog razvoja EU u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak. Dobivene prijedloge i kritike u Ministarstvu će pokušati objediniti u prvi nacrt mjera ovog programa i u konačnici odnijeti pred Vladu na usvajanje. U prosincu ove godine program ruralnog razvoja Hrvatska mora ugraditi u partnerski sporazum s Europskom unijom te, kada prođe sve potrebne institucije, od iduće godine početi koristiti sredstva iz fonda.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.