prometna povezanost

Za razvoj potrebna je izgradnja brze ceste Zagreb - T. Polje

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Za razvoj potrebna je izgradnja brze ceste Zagreb - T. Polje
28.03.2013.
u 09:24
Mađarski župani s virovitičkim županom Tomislavom Tolušićem 10. travnja potpisuju Deklaraciju o potrebitosti izgradnje prometnog puta Terezino Polje - Virovitica - Vrbovec - Zagreb.
Pogledaj originalni članak

VIROVITICA - Virovitički kraj je oduvijek bio povezan sa mađarskim susjedima, kako u gospodarskom tako i u turističkom smislu. Povezanost koja će značiti razvoj te uspješne suradnje i u dalekoj budućnosti je između ostalog i ulaganje prometnice u koje Mađari već ulažu velika sredstva, a Hrvati bi tek trebali započeti.

Naime, virovitički župan Tomislav Tolušić na sastanku s mađarskim županima razgovarao je o razvoju i napretku te nastavku međusobne suradnje u izgradnji moderne prometne infrastrukture. Mađarske autoceste imaju u planu do 2018. godine izgraditi autocestu Pecs-Barcs koja bi uvelike pridonijela prometnoj povezanosti tih mađarskih gradova s Viroviticom.

Kako bi ovaj projekt dobio potpun smisao namjene mađarske i hrvatske prometne povezanosti, važno je i s hrvatske straneosigurati izgradnju brze ceste do Barcsa. Na sastanku župana je objedinjena želja da se što prije realizira izgradnja brze ceste Terezino Polje-Virovitica-Vrbovec-Zagreb, a temeljem toga, a na inzistiranje župana Tolušića koji je prepoznao važnost i ozbiljnost ovog ulaganja, župani su dogovorili da će 10. travnja 2013. potpisati Deklaraciju o potrebitosti izgradnje prometnog puta.

Izgradnja prometnica i ulaganje u prometnu povezanost je jedan od osnovnih preduvijeta za razvoj određenog područja. Ulaganja u prometnice na području virovitičko-podravske županije, na žalost, još uvijek nisu dovoljna kako bi se tom kraju koji se nalazi na izrazito povoljnoj prometnoj odrednici, pružila prilika za konkretnu realizaciju niza projekata koja će omogućiti eći razvoj i napredak ovog, barem za sada, tek zaobilaznog kraja Hrvatske.

>>Javne tvrtke investirat će 2,5 mlrd. kn manje, autoceste u koncesiju

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.