STAN OSIGURAN

Za posao od najmanje 11 tisuća kuna na prekrasnom otoku nitko se ne javlja

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Za posao od najmanje 11 tisuća kuna na prekrasnom otoku nitko se ne javlja
02.02.2016.
u 19:18
"Ja sam optimist i mislim da takav netko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći"
Pogledaj originalni članak

Magdalena Nardelli-Kovačić, liječnica s otoka Mljeta, poziva kolege da dođu raditi u Babino Polje, piše Croexpress. Na natječaj za otvorenu poziciju na, kako kaže, "jednom od deset najljepših otoka svijeta" za plaću od 8 do 9 tisuća kuna i osiguran smještaj nitko se ne javlja. Kandidat za posao mora imati položen državni ispit i vozačku dozvolu, a pripravnost će dogovarati s Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mjesečno iznosi između 3 i 5 tisuća kuna, ovisno o danima pripravnosti.

– Stekla sam pravo na odlazak u mirovinu i uputila sam zahtjev jer mislim da sam pošteno odradila svoj radni vijek u ordinaciji i na terenu – stoji u pismu liječnice koje kruži medicinskim krugovima.

– Pošaljite vijest u eter (hrvatski, balkanski, europski, svjetski...), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima kako bi informacija došla i do onog nekog koji bi volio živjeti i raditi na jednom od deset najljepših otoka svijeta. Ja sam optimist i mislim da takav netko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći – u Hrvatskoj ili susjednim zemljama, naše je samo da si damo truda da informacija stigne do njega – navodi Magdalena Nardelli-Kovačić, koja je 20 godina bila jedina liječnica na otoku do osnivanja liječničke ekipe u Goveđarima.

>> Što bi mogli hrvatski otoci naučiti od Santorinija

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 94

MR
mrljatinte
20:50 02.02.2016.

Spremni smo otići raditi u Njemačku ili neku drugu državu za nešto više love, ali nismo voljni raditi 20 kilometara od našeg mjesta u Hrvatskoj. Davati i pomagati svojima očito nismo spremni.

Avatar Bud Humski
Bud Humski
22:57 02.02.2016.

Ljepota..., ne znam sto neki ljudi hoce od zivota, ako im ovakva ponuda nije atraktivna.

J4
j4y6w8
00:04 03.02.2016.

Oni koji nisu knjigu procitali u zivotu ne znaju kakva je to odgovornost . Vecu placu dobiju djelatnice dm-a