Pomoć

Za pomoć u liječenju podijelili tri milijuna kuna

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Za pomoć u liječenju podijelili tri milijuna kuna
11.11.2011.
u 22:09
U sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec održan je koncert „Prijatelji za Katružu“, na kojem su nastupili i klapa Intrade, Vinko Coce, Mirko Švenda Žiga i drugi.
Pogledaj originalni članak

 

Međimurska zaklada solidarnosti Katruža u mjesecu studenom obilježava jedanaestu godinu djelovanja. U želji da zahvale svima koji pomažu, ali i da prikupe novac za daljnji rad, vrijedni volonteri organizirali su humanitarnu utakmicu i koncert. U školsko-sportskoj dvorani OŠ Prelog utakmicu odigrale su ekipe Humane zvijezde i Međimurske županije. Među poznatima bili su i bivši boksač Damir Škaro, nogometaš Silvio Marić i drugi, a domaću ekipu činili su načelnici, ravnatelji, vijećnici, poduzetnici, liječnici... Selektor domaće ekipe bio je župan Ivan Perhoč. Održana je i aukcija lopti, a sav prihod od ulaznica i aukcije ide Katruži. U sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec održan je koncert „Prijatelji za Katružu“, na kojem su nastupili klapa Intrade, Vinko Coce, Mirko Švenda Žiga te brojni drugi glazbenici. Od osnivanja 2000. godine do danas Katruža je građanima dodijelila 480 pomoći za liječenje i nabavku medicinskih pomagala ukupne vrijedne veće od tri milijuna kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.